Dorst? Weet wat je drinkt!

Heerlijk die warme dagen, maar je krijgt er behoorlijk dorst van. Veel drinken is hartstikke goed. Je lichaam heeft water (vocht) nodig om goed te kunnen functioneren, maar weet wel wat je drinkt.

Water is nog steeds de beste optie, maar ben je dat een beetje zat en heb je trek in iets anders? Denk even na voor je iets uit de koelkast trekt. Veel mensen realiseren zich niet dat een klein glas frisdrank al 55 calorieën bevat (en meestel drinken we een groot glas dat 2x zoveel bevat). Een glaasje fris ’s avonds voor het slapen gaan, kan de reden zijn dat kinderen (en ook volwassenen) steeds dikker worden terwijl ze zelf niet weten hoe dit komt. Ze registreren frisdrank niet als iets wat ze eten en een diëtiste krijgt vaak pas na goed doorvragen duidelijk waar het aan ligt. Vruchtensapjes winnen steeds meer terrein en zijn er in vele smaken en soorten, van ingrediënten die behalve lekker ook nog goed voor je zouden zijn en zonder toevoeging van suikers. Helaas zit er dan nog wel de van nature voorkomende vruchtensuiker in en zo bevat de een aanmerkelijk meer calorieën dan de ander!Tabel drankjes

AdvertentieWil je – net als ik – liever je calorieën eten dan drinken, dan heb je misschien iets aan dit lijstje om te kijken wat je beter kan vermijden. Lightfrisdranken bevatten dan wel weinig tot geen calorieën, maar worden kunstmatig gezoet met bijvoorbeeld aspartaam.

Groene thee voor de dorst

Een goed en verfrissend alternatief voor koffie is groene thee of ice tea zonder al te veel calorieën. Het zit vol actieve stoffen die je metabolisme een boost geven, je vetverbranding stimuleren en bij het sporten zorgen voor meer energie.

 

 

 

 	

Geef als eerste een reactie on "Dorst? Weet wat je drinkt!"

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.