Iedere dag 30 minuten wandelen – het is de gezondheidsnorm voor de toekomst

30 minuten wandelen
Shares

We zitten te veel. Veel te veel. En het wordt steeds duidelijker, dat af en toe 30 of 60 minuten intensief sporten niet voldoende is om daar een tegenwicht tegen te bieden. Iedere dag regelmatig over de dag verspreid wandelen, lopen, slenteren desnoods is de nieuwe gezondheidsnorm. Op zoek naar veel tips over wat er allemaal bij komt kijken, kwam ik onder meer terecht op de website wandel.nl. Hier vind je alles over training, voorbereiding en wandelroutes en -evenementen. Ik beperk me daarom hier tot natuurlijke hulp voor wandelaars: 

  1. Glucosamine
  2. Duivelsklauw
  3. Een multivitamine (bij het ontbijt)
  4. Eet gezond
  5. Goede voetverzorging
  6. Magnesium
  7. Water en andere dranken
  8. Prik blaren niet zelf door

1 – Glucosamine

Dit ondersteunt de aanmaak van kraakbeen in je gewrichten, waardoor je soepel kunt blijven bewegen.

Advertentie2 – Duivelsklauw

Kruid dat traditioneel helpt wanneer gewrichten pijnlijk zijn.

3 – Bij het ontbijt een multivitamine

Dit zorgt ervoor dat je geen tekort oploopt en optimaal kunt functioneren. Met name wanneer je veel aan lichaamsbeweging doet, heeft je lichaam extra vitamines en mineralen nodig.

4 – Eet gezond

Ga je een lange wandeltocht maken? Neem dan één tot anderhalf uur voor je vertrekt een gezonde, voedzame maaltijd met eiwitten, volkorenproducten en vitamine C.

5 – Goede voetverzorging

Verzorg je voeten goed en houd ze eeltvrij. Smeer ze in met speciale, verzachtende voetencrème.

6 – Magnesium

Dit mineraal zorgt ervoor de je energieproductie optimaal is. Het helpt herstel van zenuwen en spieren en zorgt ervoor dat de prikkeloverdracht beter verloopt. Daarbij zorgt het na je inspanning ook voor ontspanning en herstel. Magnesium is goed om iedere avond te nemen en je zult zien dat je er ook beter van gaat slapen.

7 – Water en andere dranken

Drink altijd voldoende zodat je lichaam goed gehydrateerd is. Heb je behoefte aan een energieboost? Dan sla je met groene ijsthee twee vliegen in één klap. Het is een prima dorstlesser en geeft je stofwisseling een oppepper. Handig als je nog lang moet doorgaan. Vocht, eventueel een isotone sportdrank, is het belangrijkste om kramp tijdens inspanning te voorkomen (nog belangrijker dan magnesium). Het helpt helaas niet meer om te gaan drinken op het moment dat je kramp krijgt. Eigenlijk ben je dan al te laat…

8 – Prik blaren niet zelf door

Blaren kun je beter door een specialist laten doorprikken, maar als die niet bij de hand is doe het dan heel voorzichtig. Neem met een steriele naald en plak het goed af. Je kunt de blaar ook laten zitten – afgeplakt met een pleister – en wachten tot deze uit zichzelf indroogt of opengaat.

Shares

1 Comment on "Iedere dag 30 minuten wandelen – het is de gezondheidsnorm voor de toekomst"

  1. Met een hond in huis moet je wel elke dag naar buiten – weer of geen weer. Geen excuses dus om niet elke dag minstens een half uur te gaan wandelen.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Shares