Tien tips voor een scherpe geest

Shares

Mens sana in copore sano. Een gezond lichaam heeft een gezonde geest, maar omgekeerd is dit ook het geval. Is je geest oververhit, gestressed of krijgt deze te veel prikkels? Dan kan dit erin resulteren dat je je minder goed voelt. 10 tips voor een gezonde geest:

  1. Werk aan je algehele conditie
  2. Sportdrank die je op scherp zet
  3. Voed je hersenen
  4. Adaptogenen die je veerkracht steunen
  5. Deprigevoel de baas
  6. Bevorder je doorbloeding
  7. Hormonen in balans
  8. Relax!
  9. Slaap lekker
  10. Daag jezelf uit

1 – Werk aan je algehele conditie

Een gezonde geest in een gezond lichaam is alleen mogelijk als je algehele conditie in orde is. Optimaliseer hiervoor je voeding, doe iets aan beweging, breng je energieniveau op peil en leer met stress om te gaan.

Advertentie2 – Sportdrank die je op scherp zet

Een krachtige sportdrank op basis van yerba maté zet je direct op scherp voor je werkdag, belangrijke wedstrijden, trainingen of vergaderingen zonder de bijwerkingen van koffie. Het veroorzaakt geen pieken en dalen en houdt je langdurig gefocust. Het helpt je sneller reageren en verbetert je prestaties onder hoge (werk)druk.

3 – Voed je hersenen

Voedingsmiddelen met een positieve en beschermende invloed op je geest zijn vis, garnalen, kreeft, eigeel (zacht gekookt), gist, tarwekiemen, grapefruit, bananen, rozijnen, pompoenzaden, sesam, avocado’s, zuivel, kalkoen en dadels. Als extra ondersteuning gebruik je een goede multivitamine die alle voedingstoffen bevat om iedere hersencel scherp te houden. Dit dankzij vele voedende vitamines, celbeschermende antioxidanten, mineralen en sporenelementen om de elektrische impulsen tussen je hersencellen soepel te laten verlopen.

4 – Adaptogenen die je veerkracht steunen

Voel je je geestelijk uitgeput door zware spanning en druk, zoals het geval bij een burn-out, dan kun je het beste ginseng gebruiken. Dit kruid is een adaptogeen en ondersteunt je geest en lichaam om zelf om te gaan met deze omstandigheden, waardoor je beter om kunt gaan met invloeden van buitenaf.

5 – Deprigevoel de baas

Depressiviteit of een gevoel van ‘down’ zijn maken je geest minder scherp. Hierdoor kun je ongeduldig, verdrietig, agressief of onverschillig worden. Om je geest een positieve ‘boost’ te geven kun je sint-janskruid gebruiken.

6 – Bevorder je doorbloeding

Optimaliseer je hersenfuncties door het gebruik van ginkgo biloba. Dit kruid kan de bloedstroom naar alle cellen in je hoofd vermeerderen, waardoor o.a. je geheugen ondersteund wordt. Uitstekend te gebruiken voor iedereen die beter gefocust wil zijn of soms wat vergeetachtig is. Ook goed om te gebruiken tijdens b.v examens.

7 – Hormonen in balans

Is je geest vlak voor je menstruatie minder scherp, dan kan dit te maken hebben met tijdelijke veranderingen van je hormonen. Dong quai en teunisbloemolie bevorderen een normale menstruatie.

8 – Relax!

Val je slecht in slaap na een actieve avond dan kun je een warm bad of warme douche nemen wat een ontspannende werking geeft. Voor het slapengaan kun je een magnesium-preparaat gebruiken, samen met calcium. Magnesium heeft een ontspannende invloed en werkt het beste samen met calcium.

9 – Slaap lekker

Slaap je moeilijk in doordat je gedachten te druk zijn met je werk of andere zaken van de afgelopen dag, dan kun je valeriaan gebruiken. Dit kruid helpt je makkelijk en ontspannen te slapen.

10 – Daag jezelf uit

Voor een scherpe geest, is het belangrijk dat je hersenen regelmatig actief zijn. Dat houdt je jong. Dit doe je o.a. door spelletjes te doen waarbij je aanspraak moet doen op je geheugen (schaken, puzzelen, scrabble, Trivial Pursuit, enz.) en door geïnteresseerd te blijven in wat er dagelijks in je omgeving gebeurt. Zoek een geestelijke uitdaging!


Shares

Geef als eerste een reactie on "Tien tips voor een scherpe geest"

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Shares