Het doel dat we zouden moeten nastreven is ontspannen omgaan met slapen! Er is nogal een groot verschil tussen het aantal uren dat we willen slapen en het aantal uren dat we daadwerkelijk halen, maar zolang je nog wakker kunt blijven achter het stuur, op de bank voor de tv of met een boek is er weinig aan de hand en spreken we niet van slapeloosheid. En bedenk dat een oude wijsheid wil dat de hoeveelheid slaap die je nodig hebt altijd vijf minuten meer is dan je krijgt!
Onze top 6 bij slapeloosheid:
- Kamille
- Valeriaan
- Passiebloem
- Hop
- Lavendel
- Melatonine
1-Kamille
Wanneer je vijf koppen kamillethee per dag drinkt laat dit kruid het glycinegehalte in het bloed duidelijk stijgen. Glycine is een aminozuur dat spieren en zenuwen ontspant, waardoor je de slaap sneller zou moeten kunnen vatten.
Advertentie
2-Valeriaan
Valeriaan is kalmerend en erg geschikt voor mensen met een druk hoofd. Probeer het wel eerst even, want bij één op de twintig mensen heeft het precies het omgekeerde effect en is hyperactiviteit het gevolg in plaats van dat het helpt om rust te geven.
3-Passiebloem
De Maya’s en Azteken gebruikten de passiebloem al vanwege de ontspannende en rustgevende eigenschappen. En ze hadden gelijk. Het ontspant de spieren en zorgt voor een goede nachtrust. Je kunt het drinken als thee en het lijkt ook goed te zijn voor kinderen die hyperactief zijn of vrouwen in de overgang met een verhoogde prikkelbaarheid.
4-Hop
Behalve om een lekkere smaak aan bier te geven, is hop ook een effectief middel bij slapeloosheid. Vanwege de bittere smaak vinden sommigen het niet aangenaam om in te nemen. Vul daarom je kussen met hop. Dit werkt net zo goed.
5-Lavendel
Dit mooie paarse bloemetje wordt al eeuwenlang gebruikt om zijn rustgevende eigenschappen. Een paar druppeltjes essentiële olie op je kussensloop of een geurzakje helpen de slaap te vatten.
6-Melatonine
Dit supplement kun je gebruiken om je waak-slaapritme te ondersteunen als dit verstoord is en je daardoor last hebt van slapeloosheid. Melatonine is een lichaamseigen stof die normaal gesproken elke avond – als het donker wordt – aangemaakt wordt in je hersenen. Als je een vast slaapritme hebt, produceert je lichaam meestal wel voldoende. Is dit niet zo door bijvoorbeeld een jetlag, een onregelmatig slaappatroon of werken in ploegendienst dan kan het helpen om je inslaapmoment opnieuw vast te stellen.
Geef als eerste een reactie on "Top zes natuurlijke remedies bij slapeloosheid"