Verbranding en energie nemen toe door het extract van groene koffie: dat helpt écht om af te vallen

extract van groene koffie
Shares

Koffie beschermt tegen overgewicht – zonder suiker en melk dan natuurlijk – dat is al langer bekend. Maar is het ook echt waar dat met het extract van groene koffie de kilootjes eraf vliegen, zonder dat je op dieet moet of veel moet trainen? Want wij weten ook wel dat als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is het dat ook meestal… Waarom zouden we dit dan wel moeten geloven? Daarom:

  1. Bevordert gewichtsverlies
  2. Geeft je meer energie

Misschien omdat het uit verschillende onderzoeken blijkt. Zo ook eentje in de VS waarbij 100 vrouwen betrokken waren. De vrouwen die het extract van  groene koffie namen, vielen gemiddeld een kilo in twee weken af en de groep die een placebo kregen een pond. Dat zou overtuigend moeten zijn, dus wat doet groene koffie eigenlijk?

AdvertentieWat doet het extract van groene koffie voor je lijf?

1 – Gewichtsverlies

Groene koffiebonen zijn ongeroosterde bonen. Een belangrijk bestanddeel hiervan, chlorogeenzuur, is verantwoordelijk voor het effect. Bij het roosteren van koffiebonen wordt dit zuur grotendeels vernietigd, vandaar dat extract van groene koffie ingezet wordt in de strijd tegen overgewicht.  Chlorogeeenzuur (dat dus bijna niet in gewone koffie zit) verlaagt de hoeveelheid glucose in je bloed, waardoor je lichaam als het ware gedwongen wordt om vetcellen als energie te verbranden. Dit gaat met een proces dat thermogenese wordt genoemd, d.w.z. warmteproductie in ons lichaam. Thermogenese leidt tot gewichtsverlies. Chlorogeenzuur vertraagt ook het process waarbij glucose in je bloed. Hierdoor wordt ook de vetopname afgeremd waardoor je gaat afvallen. Het blijkt ook dat chlorogeenzuur je lever ondersteunt bij de afbraak van vet. Een andere manier waarop groenekoffiebonenextract je helpt om je gewicht onder controle te houden is dat het kan helpen bij het verlagen van het insulinegehalte, waardoor je metabolisme wordt ondersteund.

2 – Geeft je meer energie

Ook bevat het extract van groene koffiebonen cafeïnezuur dat de vetverbranding bevordert: vetzuren komen vrij uit opgeslagen lichaamsvet en worden omgezet in energie. Je krijgt er een kick van, net als van gewone koffie. Door deze vetverbranding komt er meer energie vrij waardoor je je energieker en fitter voelt. De cafeïne versterkt dit effect.

Groene koffie geeft je net dat extra oppepper om je dag goed te beginnen of een workout lag vol te houden en het helpt je nog met afvallen ook.

Shares

Geef als eerste een reactie on "Verbranding en energie nemen toe door het extract van groene koffie: dat helpt écht om af te vallen"

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Shares