Welke detox past bij mij? 6 reviews die je helpen kiezen

Shares

Het is niet zo gek dat we in het voorjaar allemaal wel toe zijn aan een detox, want of je je nu tegoed doet aan stamppotten, toetjes ook voor de derde keer niet kunt afslaan of gewoon nog maar een stevig glas rode wijn neemt, soms lijkt het wel of we in de winter alleen maar aan het consumeren zijn. Maar welke detox past bij mij? Dit zijn producten met reviews die je helpen kiezen uit de vele mogelijkheden. De werkzame stoffen voor een goede detox zijn:

  1. Silymarine
  2. Choline
  3. Curcumine
  4. MSM
  5. Heermoes
  6. Cynarine

Aan het einde van iedere detox voel je je lichter en vrolijker, ben je wat gewicht kwijt, heb je meer energie, een beter slaapritme en minder last van allergieën of spijsverteringsklachten. Probeer niet in oude, slechte gewoontes terug te vallen door ook na je detox veel water te blijven drinken en aan veel lichaamsbeweging te doen. Je zult het verschil echt merken! Maar pas op! Te veel enthousiasme kan je immuunsysteem hinderen zodat je snel verkouden bent, de griep krijgt of oververmoeid raakt. Het is veel beter een uitgebalanceerd detoxplan op te stellen dat je immuunsysteem juist versterkt en ondertussen ook helpt om een paar pondjes kwijt te raken.

AdvertentieTip!
Water wordt beschouwd als essentieel voor een gezond metabolisme en om gifstoffen op te lossen zodat ze gemakkelijk door het bloed kunnen worden afgescheiden. Dit betekent dat je minstens vier glazen water per dag moet drinken voor iedere 25 kilo lichaamsgewicht. Het is erg belangrijk dat je een uur voor het eten, tijdens het eten en na het eten niet drinkt, omdat dit de spijsverteringssappen verdunt en zo minder efficiënt maakt.

Welke detox past bij mij?

1 – Silymarine

Silymarine, een krachtige mix van bioflavonoïden, is het actieve ingrediënt uit de vrucht van de mariadistel. Het heeft een anti-oxidantwerking die vele malen sterker is dan die van vitamine C of E. Bij inname van de mariadistel blijft de silymarine achter in de lever, ondersteunt het de reinigende werking en beschermt het dit orgaan tegen de vergiftigende effecten van excessief alcoholgebruik en andere voedings- en omgevingstoxinen. Het belemmert factoren die leiden tot beschadiging van de levercellen en het ondersteunt het glutathiongehalte, een belangrijk enzym voor de ondersteuning van de lever.

***** 2b detox
Mijn lichaam voelt schoon. Els

2 – Mariadistel en choline

Choline (vitamine B4) heeft een positieve invloed op de galfunctie, ondersteunt de vetstofwisseling en is goed voor het cholesterolgehalte. Het is tevens een grondstof voor neurotransmitters in de hersenen, waardoor het de hersenfunctie ondersteunt. Samen met mariadistel, met als actief ingrediënt silymarine (zie hierboven), ondersteunt het de reinigende werking van de lever bij het verwerken van alle gifstoffen uit eten, drinken, geneesmiddelen en het milieu, die in onze bloedbaan terechtgekomen zijn.

***** Berry Blaster
Al jaren gebruik ik dit en het ondersteunt echt mijn lever. Heb al heel lang geen galblaas meer. De Berry Blaster zorgt dat mijn lever de vetten wat beter aan kan. Esther Klijn

3 – Curcumine

Curcumine is het actieve bestanddeel van kurkuma of geelwortel en hieraan wordt een antibacteriële, anti-oxiderende en ontstekingsremmende werking toegeschreven. Curcumine maakt bloedplaatjes ook minder plakkerig zodat cholesterol gemakkelijker uit het bloed verwijderd kan worden. Door de ontstekingsremmende werking is het erg geschikt bij de bestrijding van indigestie en reumatische aandoeningen en dit zorgt er ook voor dat lichte ontstekingen van de lever bestreden worden.

***** Liverite
Fijn product; vind het prettig om een beetje extra te ondersteunen. Melanie Schipper

4 – MSM

MSM is de biologisch beschikbare vorm van zwavel waaraan van oudsher al allerlei geneeskrachtige eigenschappen worden toegewezen. Vooral in kuuroorden is het baden in zwavel al eeuwen populair. Het zou artritis voorkomen, is ontstekingsremmen en helpt de leverfunctie o.a. om gal af te scheiden. Deze laatste eigenschap maakt zwavel geschikt als detoxproduct.

***** Pervital Detox Balance
Voel me er heerlijk bij, zo je afvalstoffen kwijt te raken. Mevr. santegoets pellikaan

5 – Heermoes

Heermoes is enigszins urinedrijvend en ook urinezuurverdrijvend door de werking van flavonoïden, saponinen en kaliumzouten. Het versterkt de urinewegen, gaat nierstenen tegen en kan ook helpen bij ontstekingen van de urinewegen en nieren. Als detox richt het zich dus vooral op de nieren.

**** Detox Plus
Het werk echt goed. Mijn lever fris ervan op. Marcus

6 – Cynarine

Cynarine is de belangrijkste actieve ingrediënt van de artisjok. Artisjok wordt aanbevolen om de eetlust en de vertering te verbeteren. De bittere smaak stimuleert de smaakpapillen op de tong, waardoor spijsverteringssappen en –enzymen vrijkomen. Mensen met PDS geven aan dat het hen helpt bij de verschijnselen. Net als mariadistel beschermt en herstelt artisjok de lever. Dit houdt in dat een deel van de schade door chemicaliën, waaronder alcohol, tegengaat. Dit gebeurt met name wanneer je het zowel voor als na het drinken inneemt. Artisjok zorgt ook voor toename van de galproductie, wat essentieel is voor het verteren van vetten. Hierdoor blijven de darmen in beweging en het bloed schoon en gezond. Door deze extra gal, neemt de leveractiviteit toe en kan het lichaam zichzelf goed ontgiften. Artisjok kan daarnaast ook de functie van de andere ontgiftingsorganen – de nieren – stimuleren. De vochtdrijvende werking maakt het geschikt voor de aanpak van nierproblemen, bijvoorbeeld stenen of een geringe urineproductie. Ook bij andere aandoeningen die gepaard gaan met een slechte nierfunctie (reuma, artritis en jicht) kan artisjok genomen worden.

***** Hanoju Artisjok Extract 500 mg
Snelle bezorging en alles perfect verpakt. Product werkt naar behoren. Mevr. Peeters-Koelen

Shares

Geef als eerste een reactie on "Welke detox past bij mij? 6 reviews die je helpen kiezen"

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Shares