Zes tips om een vale huid te laten stralen

Shares

Zoals je ogen de spiegels van je ziel zijn, kun je zeggen dat je huid je levensstijl weerspiegelt. Niet voor niets is de uitspraak: “Je bent wat je eet.” Het is misschien niet helemaal zo zwart/wit, maar zeker is dat (bijna) alles wat je doet, wat je eet en wat je drinkt, je huid schade toebrengt. Vooral iets onder het oppervlakte, waar zich de structuur van de huid bevindt, die elasticiteit en gladheid bepaalt zie je dat snel. Wil jij ook je vale huid een oppepper geven?

Mooi zonder botox

  1. Bescherm je huid
  2. Drink veel water
  3. Detox je lever
  4. Eet vette vis
  5. Zorg voor vitamines en mineralen die je huid ondersteunen
  6. Doe gezichtsoefeningen

Je huid. Je grootste orgaan. Het is je visitekaartje, maar wist je dat je huid naast een esthetische ook een reinigende rol heeft? Zo zweet je toxines door je huid uit en sla je lastig te verwerken resten van vet net onder je huid op. Gelukkig zorgt ook je lever voor de reiniging van je lichaam. Huid en lever werken hierbij samen. Om je huid te laten stralen, heb je niet alleen goede verzorgingsproducten nodig. Ook van binnenuit kun je je huid verbeteren. En dat zie je terug in de spiegel.

Advertentie1-Bescherm je huid

Vooral in de winter met gesloten ramen en de CV aan, kan de lucht in huis wel 100x toxischer zijn dan buiten. Je lichaam moet dan heel erg zijn best doen om al die schadelijke stoffen, die op je huid terechtkomen te bestrijden. Slaap dus met een raam open en de verwarming uit om je huis zo fris mogelijk te houden. Smeer regelmatig je huid in en gebruik producten met UV-bescherming vooral als de zon schijnt.

2-Drink veel water

Water is essentieel voor de conditie van je huid. Heb je een doffe, wat vale huid? Streef ernaar om zeker twee liter per dag te drinken. Je kunt dit lekkerder maken door 1x per dag een detoxdrankje of ’s ochtends een glas (lauw) water met citroen.

3-Detox je lever

Functioneert je lever niet goed? Dan kunnen sommige stoffen niet goed worden afgebroken en afgevoerd. Je kunt dit zien doordat pigment zich onderhuids gaat ophopen. Het eerst op plekken waar je huid dun is. Onder je ogen dus. Zonder die nare kringen wordt je oogopslag weer jeugdig fris en haal je een paar jaar van je leeftijd af. Help je lever door geregeld over de dag kleinere porties te eten en alcohol en vet (ook die chips) te laten staan. Geef je lever een extra oppepper met een supplement dat mariadistel bevat. Een goed functionerende lever zorgt ervoor dat je beter in je vel zit, meer energie hebt en dat vet effectief verbrand wordt in plaats van opgeslagen. Een goede leverfunctie zie je direct aan een egale teint. En met zo’n frisse uitstraling zie je er ook nog eens jonger uit. Wie wil dat nu niet?

4-Eet vette vis

Bij de belangrijkste voedingsstoffen voor je huid, horen de essentiële vetzuren omega-3 en omega-6. Deze spelen een rol bij het gezond houden van celmembranen en helpen om de huid van binnenuit te hydrateren. Fijne lijntjes die een gevolg zijn van vochtverlies kunnen vervagen. Je vindt deze vetzuren met name in vette vis, zoals makreel, zalm en sardines, en zou dit eigenlijk 2x per week moeten eten. Vind je dit te veel? Neem dan een supplement.

5-Zorg voor vitamines en mineralen die je huid ondersteunen

Vitamine A helpt om cellen gezond te houden, verhoogt de aanmaak van collageen- en elastinevezels, ondersteunt pigmentniveau en herstelt. Eet hier voor vlees, lever, vis, worteltjes, pompoen, abrikozen en waterkers.
Vitamine C (in bijna alle groente en fruit) is onmisbaar voor de aanmaak van collageen en als antioxidant tegen vrije radicalen, die schade veroorzaken.
Zink is een antioxidant en herstelt beschadigde cellen. Oesters, vlees, vis, pompoenpitten, pecannoten en eidooiers bevatten dit mineraal.

6-Doe gezichtsoefeningen

Het is vreemd dat we wel ons lichaam trainen, maar niet de spieren in ons gezicht. Een heel eenvoudige oefening om rimpels rond je mond tegen te gaan is door “aatjes” en “ootjes” te zeggen. Doe dit een aantal maal per dag.

Shares

1 Comment on "Zes tips om een vale huid te laten stralen"

  1. Hi Marjoke,

    Even een vraagje. Waarom adviseer je in je blogs om vaker kleine hoeveelheden te eten? Dat resulteert in vaker een insuline verhoging hetgeen weer leidt tot verlaging hgh zoals je schreef in een eerder blog. Plus het zorgt ervoor dat de pancreas steeds a h werk is en weinig hersteltijd heeft, mensen sneller insuline resistent worden etc etc.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Shares