Niet genoeg spieren? Koolhydraten, training en eiwitten helpen in gewicht aankomen

in gewicht aankomen
Shares

Tegenwoordig lijkt iedereen te willen afvallen. We worden dan ook gemiddeld steeds dikker en dikker. Toch is er nog een groep die graag wil aankomen en dat is eigenlijk moeilijker dan afvallen. Wil jij weten hoe je gemakkelijker aan kunt komen? Dit zijn 7 tips die je kunnen helpen.

Mensen die mager zijn en zwaarder willen worden, hebben vaak een hogere verbranding: doordat ze beweeglijk zijn, veel sporten of veel spiermassa hebben. Dit betekent dat je dan extra koolhydraten nodig hebt om de verhoogde behoefte van je lichaam aan energie te compenseren. Wanneer je niet voldoende koolhydraten binnenkrijgt, zal je lichaam spierweefsel afbreken om zo aan energie te komen. Dit is de reden dat je mager blijft of magerder wordt. Vooral als je sport.

Advertentie7 tips die helpen in gewicht aankomen

  1. Lijd nooit honger en snack gezond en vaak. Liever zes of meer kleine porties dan drie grote maaltijden op een dag.
  2. Zorg voor volop hoogwaardige koolhydraten in je voeding. Denk aan havermout, volkoren brood, zilvervliesrijst of zoete aardappel. Als je het lastig vindt om zoveel te eten, drink dan 1 à 2x per dag een shake rijk aan hoogwaardige koolhydraten te drinken.
  3. Doe aan krachttraining. Spieren wegen zwaarder dan vet en geven je lichaam mooie vormen.
  4. Train drie tot vier keer in de week, maar niet twee dagen achtereen. Zo krijgt je lichaam voldoende rust tussendoor waarin je spieren kunnen herstellen en groeien. Rust is net zo belangrijk als het trainen zelf.
  5. Zorg voor voldoende energie om intensief te trainen en om spierafbraak te voorkomen, kun je kiezen voor een nutriëntrijke sportdrank.
  6. Beschermt je spieren tegen afbraak en zet ze aan tot herstel en groei. Een weiproteïneshake na je training en/of net voor het slapen.
  7. Wanneer je lichaam aan het trainen gewend is en je je grenzen wilt verleggen kun je zwaarder gaan trainen. Creatine kan je hierbij helpen.

Op een gezonde manier in gewicht aankomen is moeilijker dan een paar kilo’s afvallen. Accepteer dat het niet zo snel zal gaan als je misschien wel zou willen. Een toename van 1 kilo spiermassa per maand is echt al heel wat.

Ieder lichaam heeft z’n eigen tempo om te groeien. Wees dus geduldig.

 

Shares

Geef als eerste een reactie on "Niet genoeg spieren? Koolhydraten, training en eiwitten helpen in gewicht aankomen"

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Shares