Wil je de week vliegend van start gaan? Met deze 7 tips moet dat lukken

vliegend van start

Maandag… het weekend zit er helaas weer op, maarrrrr… met de onderstaande 7 tips ga je de week vliegend van start.

  1. Sport(en)
  2. Luister naar muziek
  3. Slaap
  4. Relax
  5. Eet groente
  6. Lees
  7. Drink water

1 – Sport(en)

Sporten is gezond! Naast het feit dat je de gezondheidsrisico’s op diabetes, hart- en vaatziekten verlaagd heeft sporten ook nog eens een positief effect op je humeur. Met dagelijks minimaal 30 minuten matig intensief bewegen merk je al de positieve effecten!

Advertentie2 – Luister naar muziek

Iedereen wordt blij van vrolijke liedjes toch? Onder de douche, in de auto of trein of terwijl je een gezond ontbijtje wegwerkt. Zet muziek op waar jij meteen vrolijk van wordt!

3 – Slaap

Probeer 7 à 8 uur per dag te slapen. Slaap is essentieel voor het goed functioneren van je lichaam en geest. Het reguleert je lichaamstemperatuur en zorgt ervoor dat je zenuwstelsel naar behoren werkt. Tevens komt er in je slaap groeihormoon vrij dat verantwoordelijk voor het herstel van spieren en gewrichten. Hoe meer je slaapt, hoe beter je lichaam in staat is om zich te herstellen.

4 – Relax

Stressklachten ontstaan door dagelijkse irritaties als files of de studie en werkdruk. Krijgt je lichaam geen kans en tijd zich te herstellen van de stress? Dan kan het voor allerlei gezondheidsklachten zorgen zoals hoofdpijn, rug- of nekklachten. Maak wat tijd vrij om even tot jezelf te komen: doe wat ademhalingsoefeningen, ga lekker naar buiten, of ontspan in de sauna.

5 – Eet groente

Groente eten is goed voor de gezondheid. Groente bevat weinig calorieën, maar wel veel voedingsvezels. Elke soort heeft zo zijn eigen heilzame werking, dus varieer naar hartenlust. Minimaal 250 gram groente wordt aanbevolen, maar dit mag wat ons betreft nog best wat hoger liggen!

6 – Lees

Lezen helpt je de buitenwereld even uit te bannen. Je aandacht is namelijk volledig gericht op wat je leest. Dat kan een fashion magazine zijn, een tijdschrift, een thriller, roman of strip. Lezen geeft je de tijd om jezelf weer helemaal op te laden. Doe dat dus ook.

7 – Drink (water)

Water, water en nog eens water. Water zorgt ervoor dat voedingsstoffen naar de cellen worden vervoerd en dat afvalstoffen worden afgevoerd. Verder regelen we met behulp van water onze lichaamstemperatuur en versterken we ons afweersysteem. Maak het nog lekkerder én gezonder met munt, komkommer of citroen. Uiteraard is een kop koffie of thee ook goed! Kies bij voorkeur voor groene thee vanwege de gezondheidsvoordelen.

Geef als eerste een reactie on "Wil je de week vliegend van start gaan? Met deze 7 tips moet dat lukken"

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.