Algen zijn pure (bio)energie

algen
Shares

De zee is zout. Misschien een open deur, maar dat is niet het enige. Daarnaast zit de zee vol algen, onderdeel van plankton. Deze bevatten zoveel energie dat er biobrandstof van gemaakt kan worden, maar ook wij kunnen profiteren van de goede eigenschappen, want algen:

  1. Ontgiften je lichaam
  2. Leveren vegetariërs eiwit
  3. Bevatten antioxidanten
  4. Helpen af te vallen terwijl je slaapt
  5. Houden je fit

Ook voor meer energie is de zee een goede bron. In de volle zon in Hawaï groeit namelijk in zuiver mineraalrijk zeewater de spirulina, een spiraalvormig algje, dat vrijwel alles bevat wat nodig is voor een gezond en vitaal leven. Het zuivert je lichaam van afvalstoffen, ondersteunt het herstellend vermogen en helpt bij de opbouw van weerstand en conditie. Hierdoor voel je je fitter en heb je meer energie.

AdvertentieWat doen algen nog meer voor je?

1 – Ontgiften

Algen worden wel gebruikt bij een detoxkuur. Hun taak is dan om zware metalen op te nemen en af te voeren uit het lichaam. Een algenpakking zorgt ervoor dat dit met je hele lichaam gebeurt.

2 – Eiwitten

Algen hebben een hoge dichtheid aan voedingsstoffen, waaronder eiwit. Daarnaast bevatten ze vitamine C, bètacaroteen, calcium, ijzer en vitamine B12. Omdat algen ook alle aminozuren bevatten die wij gebruiken als bouwstoffen voor onze spieren kunnen algen erg belangrijk zijn voor vegetariërs.

3 – Antioxidanten

De algensoort spirulina is ook rijk aan omega-3 vetzuren en biedt krachtige antioxidanten. Het is zo’n geconcentreerde bron van voedingsstoffen dat zelfs de Wereldgezondheidsorganisatie een erkenning heeft uitgedeeld: “Spirulina is om verschillende redenen een bijzonder interessant voedingsmiddel. Wij van de WHO vinden dat spirulina uitermate geschikt is als bestanddeel van onze voeding.”

4 – Afvallen in je slaap

Er is ook onderzoek dat erop wijst dat spirulina wel eens een goed hulpmiddel kan zijn als je wilt afvallen. Een onderzoek in Nutrition Reports International onthulde dat proefpersonen met overgewicht die spirulina namen ongeveer drie pond per vier weken afvielen. Wie had gedacht dat zo’n klein plantje zulke grote effecten kon hebben op onze voeding? De zogenaamde polyfenolen en fucanen blijken in staat om het teveel aan suikers en vetten aan zich te binden. Hierdoor worden deze niet in ons lichaam opgenomen. Dat betekent tot 60% minder opname van suikers en vetten! Dus als je gezond eet en voldoende lichaamsbeweging hebt, zul je met deze algen extra afvallen. Juist tijdens je slaap, want dan werken de spijsverteringsenzymen het best.

5 – Algen houden je fit

Algen kunnen de mineralen en oligo-elementen uit zeewater zeer geconcentreerd opslaan om deze vervolgens weer aan bijvoorbeeld je badwater af te geven. Zo’n bad reinigt je lichaam en je huid zeer grondig. Je voelt de energie als het ware toestromen. Regelmatig een algenbad verbetert de stofwisseling: afvalstoffen en vetten worden beter afgevoerd. Dit is bovendien ook zeer goed bij de aanpak van cellulitis.

Shares

Geef als eerste een reactie on "Algen zijn pure (bio)energie"

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Shares