Cellulitis te lijf met onze tien tips

Cellulitis. Is het een modewoord, of beschrijft het wel degelijk een aandoening? Je kan in ieder geval vaststellen dat veel mensen een grondige hekel hebben aan zo’n bobbelige huid, waar maar liefst 90% van de vrouwen graag van af wil komen. Dus, wil je deze zomer mooi verschijnen op het strand? Lees dan snel onze tips en begin vandaag nog.

  1. Borstel je huid
  2. Eet meer eiwitten
  3. Beweeg!
  4. Zorg voor omega-3 uit visolie
  5. Let op je eetpatroon
  6. Vul tekorten aan met een supplement
  7. Zorg voor vocht in je huid
  8. Probeer vrije radicalen te vermijden
  9. Let op je medicijngebruik
  10. Laat je masseren

Experts lijken het niet over eens te kunnen worden wat de oorzaak is van cellulitis of de beste manier om het te bestrijden. Sommigen beweren dat cellulitis ontstaat wanneer het bindweefsel dat de huid verbindt aan spieren en bot eronder is uitgerekt zodat de vetcellen ongelijkmatig uitzetten en zo tot een bobbelige huid leiden. Anderen denken dat het komt door het slecht afvoeren van afvalstoffen en ook zou het nog zo kunnen zijn dat de vetcellen zo erg opzwellen dat ze zich door vezelige structuur van het bindweefsel heen duwen.

Advertentie10 tips tegen cellulitis

1-Borstel je huid

Begin er 3x per week mee op een droge huid. Borstel in de richting van je hart om drainage van het lymfesysteem en de bloedcirculatie te bevorderen.

2-Eet meer eiwitten

Eiwitten kunnen helpen omdat ze albumine bevatten waarvan wordt beweerd dat het vocht overschot opneemt. Eet veel vis, bonen, peultjes, gevogelte of tofu of neem een proteïneshake.

3-Beweeg!

Combineer cardiofitness met een sport waarbij je benen kracht moeten zetten zoals hardlopen en trainen met gewichten.

4-Zorg voor omega-3 uit visolie

Deze trekken vocht aan naar uitgedroogde cellen, zijn ontstekingsremmend en helpen voorkomen dat cellen aan elkaar gaan kleven. Dus probeer een visolie supplement met een hoge dosis omega-3.

5-Let op je eetpatroon

Slechte eetgewoonten kunnen bijdragen aan het ontstaan van cellulitis aangezien de toxines uit cafeïne, alcohol en sterk gekruid voedsel, zoals de Thaise, Mexicaanse of Indiase keuken, achterblijven in vetweefsel. Dus matig het gebruik van koffie of wijn en kies voor mildgekruide varianten wat eten betreft.

6-Vul tekorten aan met een supplement

Er is een scala aan supplementen waarvan wordt gedacht dat ze cellulitis verminderen. Probeer vitamine B-complex voor je vetmetabolisme, glucosamine om de huidlagen te herstellen, lecithine om cellen te versterken en antioxidanten, zoals vitamine C en druivenpitten, om de schade veroorzaakt door vrije radicalen te helpen verminderen.

7-Zorg voor vocht in je huid

Zorg voor vocht in je huid, bijvoorbeeld met een crème die hyaluronzuur (een glycosaminoglycaan dat veelvuldig in bindweefsel, epitheelweefsel en zenuwweefsel voorkomt) bevat, dat direct vocht in je huid brengt en hiermee cellulitis helpt tegen te gaan. Maar ook iedere andere vochtinbrengende crème (2x per dag) helpt je huid er gladder uit te zien.

8-Probeer vrije radicalen te vermijden

Deze zeer reactieve moleculen kunnen een kettingreactie veroorzaken die kan leiden tot vorming van cellulitis. Ze ontstaan door (lucht)verontreiniging, sigarettenrook, stress, slechte eetgewoonten, zon, slaapgebrek en te fanatiek sporten, dus probeer deze factoren te vermijden. 

9-Let op je medicijngebruik

Sommige geneesmiddelen zoals slaap- en plaspillen kunnen cellulitis veroorzaken. De anticonceptiepil verhoogt het oestrogeengehalte in je lichaam waardoor de vetcellen groter worden. Stop niet met je geneesmiddelen zonder je (huis)arts te raadplegen, maar als je je zorgen maakt over de ontwikkeling van cellulitis bespreek dan alternatieven met hem.

10-Laat je masseren

Een uitgebreide massage helpt niet alleen om stress te verminderen, maar stimuleert ook de bloedsomloop en afvoer via het lymfesysteem. De combinatie van professionele huidmassage en lymfedrainage kan zorgen voor een gladdere huid en afvoer van overtollig vocht.	

Geef als eerste een reactie on "Cellulitis te lijf met onze tien tips"

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.