De keuzes van MMA-vechtster Marloes Coenen (2)

MMA

Marloes Coenen (31 maart 1981) is een Nederlandse MMA (Mixed Martial Arts) vechtster en behoort tot de internationale wereldtop. Ze behaalde in haar carrière al menig nationaal en internationaal succes: naast Nederlands kampioen Braziliaans Jiu Jitsu werd ze al op negentienjarige leeftijd gekroond als wereldkampioen MMA. Wij spraken met Marloes over haar weg naar de top en kwamen tot de ontdekking dat hoewel ze een ware krijger binnen de ring is, ze daarbuiten juist het toonbeeld van rust, kennis en wijsheid is. 

In deel 1 van ons interview met Marloes Coenen heb je kunnen lezen dat training een belangrijke rol speelt in haar dagelijkse activiteiten. In dit tweede deel nemen we een o.a. een kijkje in de keuken en wordt ook het belang van rust door haar onderstreept.

Advertentie''Ik geloof heilig in de driehoek van training, voeding en rust''

6 – Banaantje of energiegel/reep?

Banaantje. Doordat je binnen een bepaalde gewichtsklasse vecht gelden in aanloop naar een wedstrijd heel strikte voedingsschema’s. Een dag voor de wedstrijd eet ik bijvoorbeeld niet meer en zorg ik dat ik geen zout meer binnenkrijg. Op de wedstrijddag zelf neem ik een stukje vlees om toch wat bouwstoffen binnen te krijgen en dan het banaantje voor wat snelle energie.

7 – Water of sportdrank?

Absoluut water. Ik probeer altijd wel 2-3 liter water te drinken en zeker na een training of wedstrijd ook mijn vochtinname op peil te houden. Naast mineraalwater drink ik ook veel kokoswater aangezien dit goed hydrateert.

8 – Vis, vlees of vegetarisch?

Alle drie. Variatie, maar voornamelijk de kwaliteit van het eten zijn voor mij essentieel. Ik geef liever wat extra’s uit aan mijn eten waarvan ik weet dat het goed is, dan dat ik een grote hoeveelheid koop waarvan de kwaliteit te wensen over laat.

9 – 3 of 6 maaltijden per dag?

Als ik door de voorbereidingen op een wedstrijd op dieet moet, zijn het meestal 6 maaltijden verspreid over per dag. Ik kom dan weer wat sneller op het streefgewicht uit dan bij 3 maaltijden. Als ik niet op dieet ben dan zijn het om praktische redenen meestal 3 maaltijden per dag.

Qua maaltijden neem ik vaak een gekookt eitje, een goed gevulde salade of verse linzensoep met een scheutje olijfolie (voor een betere opname van de voedingsstoffen).

10 – Eiwitten of (langzame) koolhydraten?

Beide zijn belangrijk. Ik ben zeker geen voorstander van het compleet weglaten van bepaalde voedingsstoffen. Voor aanvang en na afloop van een training neem ik ook altijd een combinatie van koolhydraten en eiwitten. Dat levert voldoende energie en bevordert het spierherstel.

11 – Kies je voor suppletie of liever puur natuur?

Dan ga ik weer voor beide. Als topsporter zoek je vaak de grenzen op en ik geloof dat je bij een zware inspanning niet voldoende uit je basisvoeding kan halen. Het lichaam kan dan naast een gevarieerde en uitgebalanceerde basisvoeding ook wel wat extra’s gebruiken. Naast die goed gevulde salade neem ik om sneller te herstellen dus ook een eiwitshake.

12 – Powernapje of uitslapen?

Uitslapen! Ik heb geprobeerd een powernapje te doen, maar het is mij nog niet gelukt. Rust en zeker goed slapen zijn essentieel. Voor mij is 8 uur slaap een echte must en zorg ik er ook voor dat ik daar aan toekom.lk geloof heilig in de driehoek van training, voeding en rust. Pas als die goed op elkaar zijn afgestemd, behaal je naar mijn idee de beste resultaten

13 – Relaxen of sporten op vrije dagen?

Lekker relaxen. Dat gaat mij trouwens makkelijk af. Ik houd van hard trainen, maar als ik vrij ben dan vind ik het erg lekker om niets te doen. Een wandeling in de buitenlucht doet mij dan echt goed.

14 – Nog een gouden tip voor onze lezers?

Volg je buikgevoel!	

Geef als eerste een reactie on "De keuzes van MMA-vechtster Marloes Coenen (2)"

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.