De keuzes van profvoetballer Derk Boerrigter (1)

Derk Boerrigter (Oldenzaal, 16 oktober 1986) maakte – na een aantal jaren in de top van het Nederlands voetbal bij o.a. FC Twente en AFC Ajax te zijn uitgekomen – in juli 2013 de overstap naar Celtic (Schotland). Een debuut in het Nederlands Elftal lag in het verschiet, maar een hardnekkige rugblessure gooide roet in het eten.

Hij brak een botje in zijn rug als gevolg van overbelasting. Het begon als kleine haarscheurtjes, maar door een beuk in zijn rug tijdens de wedstrijd brak hij helemaal. Daarna was het vooral rust houden en de natuur zijn werk laten doen om te herstellen. Om aan te sterken heeft hij ook nog een tijdje Pilates gedaan en dat heeft hem zeker goed geholpen. Na lang blessureleed is Derk nu weer hard op weg om en vastbesloten om terug te keren in de top van het voetbal. Wij spraken met Derk over zijn keuzes op het gebied van voeding, gezondheid en veel meer. 

Advertentie''Met hard werken en minder talent kom je verder dan veel talent en minder hard werken''

Succes door talent of hard werken?

Beide. Ik had het talent natuurlijk als kind al, maar door lastige periodes in mijn carrière komt hard werken veel meer van pas. Uiteindelijk denk ik zelfs dat je door hard werken en minder talent verder komt dan talentvol zijn en minder hard werken.

Core stability of krachttraining?

Ook allebei. Buikspieren trainen is altijd goed. De meeste bewegingen die je maakt hebben direct of indirect met je rug en buikspieren te maken. Dus houd die sterk en je kans op blessures verkleinen.
Krachttraining is goed als je sterker en/of explosiever wilt worden.

Fysiotherapie of massage?

Onder fysiotherapie valt ook massage vind ik. Fysiotherapie kan je gebruiken om te herstellen van blessures. Daarbij kan massage helpen. En daarnaast is  fysiotherapie ook goed voor het voorkomen van blessures. Wederom door middel van o.a. massages.

Powernapje of uitslapen?

Uitslapen. Ik slaap bijna nooit overdag in de vorm van een powernap. Alleen als ik echt heel moe ben van een zware training, of de dag ervoor heel slecht heb geslapen.

Benieuwd naar het voedingsschema van Derk? Je leest het in deel 2 van ons interview dat op dinsdag 24 november verschijnt.	

Geef als eerste een reactie on "De keuzes van profvoetballer Derk Boerrigter (1)"

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.