Train niet tot je een ons weegt! 3 tips voor een gezond gewicht

Je bent een fervent sporter en hebt een gezond gewicht. Het probleem is dus niet dat je moet afvallen, maar dat je te makkelijk afvalt. Je komt wel wat in spieren en gewicht aan, alleen niet zoveel als je zelf wilt. Met de volgende drie tips blijf je op een gezond gewicht:

  1. Voldoende koolhydraten en eiwitten
  2. Gezonde vetten
  3. Trainen met gewichten

1 – Voldoende koolhydraten en eiwitten

Blijf er vooral voor zorgen dat je voldoende koolhydraten binnenkrijgt en verhoog je eiwitinname iets. Koolhydraten zijn je energiebron en eiwitten (proteïnen) zorgen voor belangrijke aminozuren die je nodig hebt om je spierweefsel te beschermen en op te bouwen. Blijf je voeding goed in zes of meer eetmomenten over de dag verspreiden en snack verstandig.

Advertentie2 – Gezonde vetten

Uiteraard heb je ook vetten nodig, maar dan wel gezonde vetten en met mate. Je te buiten gaan aan koekjes, patat etc. is geen oplossing om aan te komen. Je krijgt dan slechte vetten, transvetten, binnen en die komen je gezondheid niet ten goede. Kijk liever naar gezonde vetten. Eet geregeld vis voor de omega-3 vetzuren, of kies voor hoogwaardige visolie. Gebruik extra vierge kokosolie om je lichaam van voldoende snel bruikbare energie te kunnen voorzien. Noten en avocado’s zijn ook goede keuzes voor gezonde vetten.

3 – Trainen met gewichten

Train drie tot vier keer in de week, waarbij je niet meer dan één keer aan cardio doet. Indien je al makkelijk afvalt, kun je je beter vooral op krachttraining richten als de toename van (spier)massa je doel is. Ondersteun je inspanning met creatine, waardoor je training intensiever kan worden en je dus meer resultaat zult boeken.

Hoe blijf jij op gezond gewicht?	

Geef als eerste een reactie on "Train niet tot je een ons weegt! 3 tips voor een gezond gewicht"

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.