Wat hebben koffie, bekkenbodemspieren en zweet gemeen? Ze geven je seksleven een oppepper!

bekkenbodemspieren

Na een tijdje slaat ook in de opwindendste relatie de sleur toe. Om het ook na een paar jaar – als de eerste rush van hormonen tot rust gekomen is – spannend te houden, is makkelijker gezegd dan gedaan. Op een gegeven moment wint het ‘gewone’ leven. Punt. Daar kun je niet omheen. Je kunt er wel wat aan doen. Puur fysiek door je bekkenbodemspieren te versterken, maar daarmee heb je nog geen zin. Dat krijg je wel met deze tips:

  1. Doe het net als de Brazilianen met muira puama
  2. Let op je libidopiek
  3. Koffie, geen champagne
  4. Echte geur, beter dan nep
  5. Alcohol kan helpen… maar pas op!
  6. Banaan in plaats van oesters

20x per dag je bekkenbodemspieren trainen is een must (ook voor mannen)

Je eet verstandig om je gezondheid te ondersteunen en je gewicht goed. Je gaat naar de sportschool om je spieren en conditie en in vorm te houden, maar als het op het trainen van de spieren aankomt die belangrijk zijn voor je sexleven – de bekkenbodemspieren of musculus pubococcygeus – geef je niet thuis. Direct na de bevalling besteden vrouwen nog wel aandacht aan de training ervan, maar daarna…

AdvertentieTrain je bekkenbodemspieren door deze een aantal keren achterelkaar kort aan te spannen bij het inademen, en te ontspannen bij het uitademen. Doe dit minstens 20x per dag. Het ideale van deze oefening is dat je hem altijd en overal kunt doen. Niemand die het ziet. Als dit eenmaal gemakkelijk gaat, ga dan verder door je adem en je bekkenbodemspieren steeds zes seconden vast te houden. Binnen twee maanden zul je het verschil merken.

6 tips om je seksleven een wake-up call te geven

1 – Doe het net als de Brazilianen met muira puama

Kies voor kruiden die al eeuwenlang hun goede diensten hebben bewezen. Muira puama wordt in Zuid-Amerika ‘potentiehout’ genoemd, om voor de hand liggende redenen. Een extract van wilde haver (avena sativa) kan helpen uw angstgevoelens te verminderen en u te laten ontspannen – ook in de slaapkamer. Damiana wordt al eeuwen gebruikt als afrodisiacum en kan helpen op hol geslagen hormonen te kalmeren.

2 – Let op je libidopiek – die is ’s ochtends

Testosteronspiegels bij zowel mannen als vrouwen zijn het hoogst in de ochtend zodat je libido dan ook piekt. Maak hier gebruik van en begin de dag goed! Het fytotherapeutisch middel tribulus terrestris kan je libido sterker maken en ook. Verlies van libido en gebrek aan uithoudingsvermogen kunnen wijzen op een tekort aan vitamine E, essentieel voor een gezond zenuwstelsel en gezonde cellen.

3 – Koffie, geen champagne

In plaats van champagne kun je beter een espresso nemen. De schok van de cafeïne maakt je lichaam gevoeliger en verhoogt je bewustzijn. Overigens is alles wat adrenaline door je lichaam laat stromen goed, zoals kijken naar een enge film of een verhitte discussie (met je partner).

4 – Echte geur, beter dan nep

Aftershave kan best eens hetgeen zijn dat je juist uit de stemming brengt. Er is een onderzoek gedaan waarbij de mate van seksuele opwinding bij vrouwen in reactie op bepaalde geuren werd gemeten. Aftershave scoorde erg slecht: veel vrouwen ‘knapten er op af’ en hadden geen seksuele respons meer. Ze geven de voorkeur aan puur natuur – zelfs als dat wat zweterig is – en niet aan de geur die hen aan hun vader doet denken.

5 – Alcohol kan helpen… maar pas op!

Eén of twee drankjes kunnen als afrodisiacum werken. Een kleine hoeveelheid alcohol helpt je te ontspannen en kan u minder geremd laten zijn. Pas op voor overdaad, te veel drinken heeft het tegenovergestelde effect omdat uw geslachtshormonen zullen teruglopen en uw libido zal afnemen. En als u meer bewijs nodig hebt, hoeveel mensen kent u die dronken thuiskwamen en vervolgens de beste seks van hun leven hadden? Precies.

6 – Banaan in plaats van oesters

Oesters zouden het ultieme liefdesvoedsel zijn, maar feitelijk heeft bananencake een groter effect. Het eerder genoemde onderzoek over geuren en seksuele respons liet zien dat bananencake en komkommer toppers zijn.

Geef als eerste een reactie on "Wat hebben koffie, bekkenbodemspieren en zweet gemeen? Ze geven je seksleven een oppepper!"

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.