Botox? Vermijd eerst deze vijf zondes tegen je huid

Shares

Botox staat weer eens enorm in de belangstelling. Zo’n beetje tout bekend Nederland lijkt regelmatig naar de naald te grijpen – en blijven het ontkennen. Waar kies jij voor? Houd je het bij crèmes, lotions, maskers en peelings of ga je toch voor de (botox)bijl? Als je er allerlei slechte gewoontes op na houdt, is het sowieso onbegonnen werk om een frisse uitstraling te houden. Dit zijn de vijf grootste huidzondes. Vermijd ze om langer een frisse uitstraling te behouden:

  1. Roken
  2. Zon
  3. Slecht dieet
  4. Te veel alcohol
  5. Stress

Als je het over huidveroudering hebt, zijn vrije radicalen volksvijand nummer! Het zijn onstabiele zuurstofmoleculen die elektronen stelen van andere moleculen om weer stabiel te worden, maar vervolgens is ontstaat een nieuw onstabiel deeltje. Het gevolg is een kettingreactie die schadelijk is, omdat de cellen erdoor worden beschadigd. Is dit een collageenmolecuul in je huid, dan is beschadiging van het collageen onvermijdelijk. Het gevolg hiervan is dat je huid zijn elasticiteit verliest. Uiteindelijk kan deze ook verkleuren en verlies je je frisse uitstraling. Vrije radicalen zijn niet helemaal te vermijden, want ze komen vrij door ademhalen, de spijsvertering en bij de productie van energie. Je kunt wel iets doen om blootstelling aan externe factoren tegen te gaan:

AdvertentieZo beperk je huidschade

1 – Stoppen met roken

Roken is niet alleen slecht voor allerlei organen, maar zeker ook voor je huid. Het veroorzaakt vroegtijdige veroudering van de huid en bevordert het ontstaan van rimpels. Bovendien is nicotine, de verslavende stof, een gif.

2 – Vermijd te veel zonlicht

Te veel of onbeschermd in de zon veroorzaakt ook huidschade, omdat ook hierdoor veel vrije radicalen in je huidweefsel komen. Hoe ontzettend schadelijk dat is, blijkt wel uit de enorme toename van het aantal gevallen van huidkanker de afgelopen jaren.

3- Vermijd slecht eten

Frituren, barbecuen en te lang garen van voedsel zorgen er allemaal voor dat er vrije radicalen ontstaan. Beperk dit dus echt tot een minimum en eet veel verse voeding.

4 – Drink minder alcohol

Het grote probleem met alcohol is, is dat het vocht aan je lichaam onttrekt. Daarnaast komen er ook toxische stoffen vrij die dan door je lever verwerkt moeten worden. Dit gaat ten koste van allerlei andere processen in dit orgaan, zoals de vetverwerking. Dan worden deze vetten en gifstoffen onder je huid opgeslagen.

5 – Vermijd stress en slaap voldoende

Wanneer je te weinig slaapt, komt je lichaam er niet aan toe om je beschadigde cellen te herstellen en nieuwe huidcellen aan te maken. Zorg dus voor die acht uurtjes per nacht!

Wat ga jij doen?


Shares

Geef als eerste een reactie on "Botox? Vermijd eerst deze vijf zondes tegen je huid"

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Shares