Vakantiekilo’s? Zo krijg je ze niet!

Tips & trucs tegen... vakantiekilo's
  1. Houd maat
  2. Weersta verleidingen
  3. Eet 3x per dag
  4. Kies bewust
  5. Beweeg (ook in de vakantie)

Die riem die een gaatje losser moet, die broek die net iets meer knelt bij de benen. Herken jij dit aan het eind van de vakantie en baal je hier stiekem best van? Met deze 5 simpele tips & trucs vermijd je die vakantiekilo’s en pas je ook aan het eind van de vakantie nog steeds in dat leuke zomerjurkje of die shorts.

1 – Houd maat

Een biertje, wijntje, ijsje op het terras, een barbecue bij de buren of op de camping. Heerlijk natuurlijk. Wees niet te streng voor jezelf, want dat houdt niemand vol. Maar houd wel maat. Blijf niet eten als je vol zit en eet langzaam: het duurt een tijd voor je lichaam doorheeft dat het te vol zit. Ongeveer 20 minuten.

Advertentie2 – Weersta verleidingen

Chips, borrelnootjes, blokjes salami en oude kaas. Staat het eenmaal voor je en dan is het moeilijk om ervan af te blijven. Verleidingen weerstaan wordt een stuk gemakkelijker als je er niet mee geconfronteerd wordt. Zorg dus simpelweg dat je ze niet in huis hebt, die snacks. Ook niet op de hotelkamer, koelbox of in de auto. En ga geen boodschappen doen als je trek hebt. Dan is de kans dat je met handenvol caloriebommen thuiskomt groter.

3 – Eet 3x per dag, ook in de vakantie

Tijdens de vakantie wijken mensen vaak af van hun dagelijkse eetritme en ‘grazen’ de hele dag door. Zonder dat ze het zelf door hebben. Probeer jezelf zoveel mogelijk te houden aan je normale ritme van drie keer per dag eten: ontbijt, lunch en diner. Zo hoef jij aan het eind van de vakantie niet te strijden om de kilo’s er weer vanaf te krijgen. Het helpt ook om een rustige periode in de zomer uit te kiezen voor een detox.

4 – Kies bewust

De hele dag door maak je keuzes, bewust en onbewust. Ook over wat je wilt eten. Het is een kunst om even stil te staan bij alles wat je in je mond stopt. Probeer het eens. Vraag jezelf af of je hier nu echt trek in hebt of dat je het gewoon eet omdat het er is. Je kunt natuurlijk ook slimmer kiezen. Een waterijsje in plaats van een stracciatella-ijsje van de Italiaan, bijvoorbeeld. Of een stuk meloen in plaats van een schaaltje chips. Drink bruisend mineraalwater met citroen in plaats van cola.

5 – Beweeg

Oké, we weten het allemaal: bewegen is goed voor je en je houdt je gewicht ermee op peil. In de vakantie ga je misschien niet naar de sportschool en fiets je niet naar je werk, maar er zijn genoeg andere manieren om actief bezig te zijn en die vakantiekilo’s buiten de deur te houden. Een mooie wandeling of fietstocht, of anders dat leuke zomerfestival. Ga eens badmintonnen of naar een waterpark. Of houd je fit met klusjes rondom het huis: strijken, ramen lappen of tuinieren. Dus kom van die luie stoel!

Geef als eerste een reactie on "Vakantiekilo’s? Zo krijg je ze niet!"

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.