Wat doet een fitness shake?

fitness shake
Shares

Vaak bedoelt men met fitness shake een proteïneshake of eentje met een combinatie van proteïne en extra voedingsstoffen. Het doel van fitness shakes is meestal sneller herstel of bevordering van de spiergroei.

Ingrediënten van een fitness shake

blog_proteineshakeEr zijn een paar ingrediënten die vaak gebruikt worden in fitness shakes. Een simpele proteïneshake is vaak gebaseerd op  weiproteïne, dat wordt geïsoleerd uit melk. Een dergelijke simpele shake bestaat vaak uit:

AdvertentieConcentraat werkt veel beter dan isolaat en de toegevoegde koolhydraten zijn geen probleem, maar helpen juist de spieropbouw. Als je net een workout achter de rug hebt, wordt de proteïne uit je shake gebruikt voor energie in plaats van spiergroei. Door een kleine hoeveelheid koolhydraten toe te voegen voorkom je dit. Dit is ook het geval bij isolaat. Het is een prima basis ingrediënt zolang je het mengt met koolhydraten (bijvoorbeeld een banaan), maar dan valt eigenlijk het hele punt van isolaat weg.

Fitness shake functies

Er zijn twee veel voorkomende doelen bij het gebruik van een fitness shake:

De shakes helpen bij spiergroei door bouwstoffen aan te leveren waaruit je lichaam spieren kan opbouwen. Een shake werkt dus niet zonder dat je aan fitness doet. Bouwstoffen doen alleen iets als je je lichaam prikkelt om te groeien. Dit doe je door met gewichten te trainen.

Shakes voor herstel

De bouwstoffen in een shake worden niet alleen gebruikt voor groei maar ook herstel. Als je je spieren zwaar traint, kunnen ze proteïne goed gebruiken. Ingrediënten die worden toegevoegd om herstel nog sneller te maken zijn:

  • glutamine
  • BCAA’s
  • vitamines en mineralen

Glutamine is een aminozuur dat op veel plekken in je lichaam wordt gebruikt. Een van de functies is dat het spierherstel ondersteunt. BCAA staat voor Branched Chain Amino Acids. Het is een groep van drie aminozuren die vaak worden gebruikt om spiergroei en spierherstel te ondersteunen. Vitamines en mineralen raden wij altijd aan bij sport. Het is makkelijk te vergeten dat je lichaam ook meer vitamines en mineralen gebruikt door actief bezig te zijn en dat mineralen ook nog eens worden uitgezweten. Vul dus niet alleen je vocht aan na de training, maar ook je vitamines en mineralen

Shares

Geef als eerste een reactie on "Wat doet een fitness shake?"

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Shares