Tips & trucs voor alle mannen boven de 30. Natuurlijk!

erectieproblemen
Tips & Trucs bij... erectieproblemen

Het libido en de potentie zijn een goede algemene indicator van de mannelijke gezondheid. Word je niet regelmatig wakker met een ochtenderectie (vooral als je jonger bent dan 50), dan kan dat een groot probleem zijn. Hoe gelukkiger je lichaam is, des te meer seksuele verlangens het zal hebben. Kamp je met erectieproblemen, heb je geen of minder zin in seks of zijn er vruchtbaarheidsproblemen? Eén troost: je bent niet de enige.

Dit moet je doen
 Slaap voldoende
 Eet gezond
 Minder alcohol drinken

Dit moet je vermijden
 Stress 
 Drugs (inclusief roken, veel koffie)
 Enkelvoudige koolhydraten (suikers)

Ongeveer 40 tot 70% van de mannen ervaart een seksuele dysfunctie gedurende hun leven. Er heerst nog steeds een groot taboe op lichamelijke problemen die te maken hebben met de penis. Mannen zijn hierdoor veel minder geneigd om hiermee naar de dokter te gaan. Vaak wordt er als eerste een oplossing gezocht in vrij verkrijgbare voedingssupplementen. Er zijn veel – niet altijd legale – soorten verkrijgbaar, waarbij het kan gebeuren dat je je lichaam uiteindelijk een slechte dienst bewijst. Met deze 10 natuurlijke voedingssupplementen doe jij je penis en jezelf een groot plezier:

Advertentie  1. DHEA ondersteunt de testosteronproductie en het krijgen en behouden van een erectie
  2. Fenegriek geeft je libido een boost
  3. Ginseng verbetert de algehele seksuele gezondheid – libido, prestaties, kwaliteit sperma
  4. Tribulus terrestris ondersteunt de testosteronproductie en het krijgen en behouden van een erectie
  5. L-Citrulline en L-Arginine ondersteunen het krijgen en behouden van een erectie
  6. Maca verbetert het libido en de vruchtbaarheid
  7. Horney Goat Weed ondersteunt de testosteronproductie en het krijgen en behouden van een erectie
  8. Ashwagandha (Indiase Ginseng) ondersteunt het libido en de testosteronproductie
  9. Muira puama ondersteunt het krijgen en behouden van een erectie
  10. Zink ondersteunt de testosteronproductie en de spermakwaliteit

Erectieproblemen? Breng eerst je hormonen in balans…

Voordat je overstapt op voedingssupplementen die je libido en potentie kunnen verbeteren, is het belangrijk dat je eerst deze belangrijke leefstijlfactoren doorneemt. In veel gevallen kunnen de volgende zes tips & trucs je hormonen weer in balans brengen waardoor je vanzelf weer zin krijgt:

✓ Slaap voldoende: goed en voldoende slapen is essentieel voor een gezond lichaam, gezonde geest en een goed libido. Je hebt 8-9 uur slaap nodig ter bevordering van je libido. Testosteron wordt namelijk alleen ’s nachts geproduceerd. Slaap je slecht, dan kan magnesium een uitkomst bieden.

✓ Eet gezond: voor de productie van testosteron eet je vooral verzadigde vetten(roomboter, vlees, zuivel), vitamine A (wortels, zoete aardappel), zink (spinazie, bruine bonen) en vitamine D (haring, levertraan, zalm, eieren). Daarnaast ondersteunen vitamine B6, vitamine C (sinaasappel, paprika, boerenkool) en vitamine E (graanproducten, zonnebloemolie, brood) het libido.

✓ Minder alcohol: alcohol beïnvloedt je testosterongehalte op twee manieren. Ten eerste wordt het afgebroken in je lever en omdat het een gifstof is, gaat dit afbraakproces voor de rest. Ook vóór de omzetting van oestrogeen in testosteron. Ten tweede bevat met name bier ook hop, een fyto-oestrogeen, een vrouwelijk hormoon dus.

✗ Stress: veel stress vermindert de zin in seks omdat het een belangrijke oorzaak is van lagere testosteronniveaus.

✗ Drugs en andere stimulantia (inclusief roken, veel koffie): worden in verband gebracht met lagere testosteronniveaus.

✗ Enkelvoudige koolhydraten (suikers): wordt in verband gebracht met lagere testosteronniveaus. Vermijd frisdrank, energiedrankjes, wit brood en witte rijst.

Weer zin!

1 – DHEA

Dit steroïdehormoon wordt door onze bijnieren aangemaakt uit cholesterol. Vervolgens wordt het gebruikt voor de productie van het geslachtshormoon testosteron. DHEA-suppletie kan de testosteronproductie ondersteunen en wordt daardoor gebruikt als een effectief middel bij erectiestoornissen en problemen met het libido.

2 – Fenegriek

Kan gebruikt worden om het libido een boost te geven. Een onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift Phytotherapy Research toont aan dat bij 82% van de mannen die dit supplement namen na zes weken een toename te zien was van het libido. Bij 63% van de mannen was er sprake van een toename van de seksuele prestaties en bij 67% van hen verbeterde de seksuele hersteltijd.

3 – Ginseng

In de traditionele Chinese geneeskunde staat ginseng bekend als een afrodisiacum ter verbetering van seksuele dysfunctie. Het heeft een gunstig effect op de seksuele prestaties en het libido – bij inname 10-30 minuten voor de seks – doordat het de bloeddoorstroming in de penis verbetert wat zorgt voor een (hardere) erectie. Op de lange termijn ondersteunt het ook het testosterongehalte en het verbetert de spermakwaliteit.

4 – L-Arginine of L-Citrulline

L-arginine is een veel voorkomend aminozuur in voedingssupplementen speciaal voor mannen. Het verhoogt de stikstofmonoxidespiegel in het bloed. Hierdoor verbetert de doorbloeding van het hele lichaam, inclusief de zwellichamen van de penis, wat zorgt voor een (hardere) erectie. Een nadeel van l-arginine is dat het te snel wordt afgebroken om er echt profijt van te hebben. Een betere keus is l-citrulline. Dit wordt niet afgebroken door de lever en uiteindelijk door enzymen omgezet in l-arginine waardoor je er meer profijt van hebt.

5 – Tribulus terrestris

Is vooral bekend vanwege de potentie- en testosteronverhogende eigenschappen. Tribulus bevat de saponine protodioscine. Deze stof zorgt ervoor dat de stikstofniveaus in ons bloed toenemen waardoor er (langer) een (hardere) erectie ontstaat. Daarnaast heeft protodioscine testosteronbevorderende eigenschappen.

6 – Maca

Dit knolgewas uit Peru staat bekend om de verbetering van het uithoudingsvermogen, het libido en het verbeteren van de seksuele prestaties. Ook vergroot het de vruchtbaarheid van mannen (beweeglijkheid en hoeveelheid zaad).

7 – Horney Goat Weed

Ondersteunt het libido. De plant bevat de stof icariine, die de hoeveelheid stikstof in het bloed verhoogt waardoor er meer bloed naar de zwellichamen stroomt zodat er een (hardere) erectie ontstaat. Ook heeft het testosteronverhogende eigenschappen.

Maca kan de effecten van Horney Goat Weed versterken.

8 – Ashwagandha

In de traditionele Indiase Ayurvedische kruidengeneeskunde een belangrijk afrodisiacum vanwege de libidoverhogende eigenschappen. Wordt vooral gebruikt bij stress, maar heeft ook een positieve invloed op de testosteronaanmaak. Als stress, angst of depressieve gevoelens een belangrijke oorzaak zijn van de seksuele dysfunctie dan kan ashwagandha uitkomst bieden.

9 – Muira puama

Wordt ook wel ‘erectiewortel’ genoemd. De plant bevat stoffen die de zwellichamen van de penis laat ontspannen waardoor er een erectie ontstaat. Omdat Muira puama tot de adaptogene kruiden behoort kan het stress verlagen wat indirect een positieve invloed op het libido kan hebben.

10 – Zink

Blokkeert de werking van het enzym aromatase dat testosteron omzet in oestrogeen. Met voldoende zink wordt dit voorkomen. Daarnaast is zink belangrijk voor de kwaliteit en het volume van sperma.

Geef als eerste een reactie on "Tips & trucs voor alle mannen boven de 30. Natuurlijk!"

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.