Merel van Dongen (3): “We willen presteren op het WK!”

Shares

In deel 1 en 2 heb je kennis kunnen maken met Merel van Dongen en haar leven als profvoetbalster. In het derde en laatste deel blikken wij vooruit op de persoonlijke ambities van Merel en zijn wij benieuwd naar haar verwachtingen voor het WK voetbal dat morgen, zaterdag 6 juni, in Canada van start gaat.

Wat is het geheim van het succes van Merel van Dongen?

Doorzettingsvermogen. Ik heb heel veel mensen gezien die meer talent hadden dan ik, maar minder goed met tegenslagen om konden gaan. Of andere prioriteiten hadden en het daarom niet hebben gehaald. Daarnaast vind ik voetbal gewoon het allerleukste wat er is en dat is denk ik ook een vereiste om door te kunnen gaan. Of het nu voetbal is of iets anders. Voetbal is mijn passie en daarom houd ik het al een tijdje vol. Ik denk dat dit altijd beter werkt dan iets te doen dat door anderen wordt opgelegd en waar je eigenlijk niet veel plezier in hebt.

AdvertentieHoe kijk je naar het aankomende WK in Canada?

Onze teamdoelstelling is om aan Nederland te laten zien hoe goed wij zijn en op welk niveau het vrouwenvoetbal zich bevindt. En we willen natuurlijk ook presteren! We gaan proberen om bij de beste drie landen van Europa te eindigen, zodat we ons automatisch kwalificeren voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Mijn persoonlijke doelstelling is vooral genieten, leren en zoveel mogelijk proberen in me op te nemen. Het vooruitzicht om straks in een stadion voor 60.000 toeschouwers te spelen zorgt zeker voor wat gezonde spanning, maar deelname aan dit toernooi is een droom die uitkomt en ik probeer om zoveel mogelijk van de momenten te gaan genieten.

Momenteel zitten we in Amsterdam op sportpark de Toekomst. Waar is dat over 5 jaar?

Eerlijk gezegd hoop ik dat het vrouwenvoetbal in Nederland zich goed zo ontwikkelt dat de Eredivisie wordt uitgebreid. Ik heb wel ambities in het buitenland, maar ik hoop dat het vrouwenvoetbal, in Nederland en bij Ajax, nog sterker wordt en nog meer gaat leven. Ik heb het ontzettend naar mijn zin bij Ajax en de club zit echt in mijn hart. Ik  zou het dan ook zeker niet erg vinden om hier over 5 jaar weer te zitten.

Heb je een tip voor onze lezers die ook een carrière in het voetbal ambiëren of gewoon lekker fit willen worden?

Vind een gezonde levensstijl die bij jou als persoon past! Dat is denk ik het allerbelangrijkste. Alleen dan houd je het naar mijn idee vol, want als je iets doet waar je niet achter staat dan val je na verloop van tijd weer terug in oude routines. En als ik nog een tip mag geven: goed slapen!

De verrichtingen van Merel en de andere Oranje leeuwinnen op het WK volgen? Op zaterdag 6 juni starten de Nederlandse dames om 19.00 uur lokale tijd het toernooi tegen Nieuw- Zeeland. Vervolgens is op 11 juni China aan de beurt en sluiten ze op 15 juni de groepsfase af tegen gastland Canada.


Shares

Geef als eerste een reactie on "Merel van Dongen (3): “We willen presteren op het WK!”"

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Shares