Tijgerbalsem en lekker bewegen

tijgerbaslum
Shares

Tijgerbalsem wordt in Azië al enkele eeuwen gebruikt bij allerlei kwaaltjes. Bij ons wordt deze welbekende zalf, je hebt er vast wel eens van gehoord, vooral gebruikt bij spierpijn. In de vette, dikke sterk ruikende zalf zitten vetten en oliën van verschillende kruiden verwerkt zoals menthol, kamfer, kruidnagel en eucalyptus. De zalf kan zowel verwarmend als verkoelend werken, afhankelijk van de ingrediënten. De rode is het sterkst en werkt verwarmend. Tijgerbalsem helpt om lekker te blijven bewegen.

De voordelen van tijgerbalsem

  • ontspant vermoeide en stijve spieren
  • bevordert de doorbloeding
  • ontspant vermoeide en gespannen schouders bij stress
  • vermindert hoofdpijn
  • helpt vrijer ademhalen bij verkoudheid
  • vermindert jeuk bij insectenbeten
  • verlicht menstruatiepijn
  • ondersteunt het behoud van soepele gewrichten

Ontspant vermoeide en stijve spieren

Bij het opstaan, na een dag hard werken of intensief sporten wil het nog wel eens voorkomen dat de spieren vermoeid en stijf aanvoelen. Met tijgerbalsem kunnen de spieren weer ontspannen. De kracht van tijgerbalsem zit in de combinatie van de masserende bewegingen tijdens het aanbrengen en de verwarmende werking van de ingrediënten die de spieren laten ontspannen. Tijgerbalsem rood heeft een verwarmend effect. Dek je het ingesmeerde deel af, dan werkt het nog beter en beschermt het je kleding tegen vlekken.

Advertentie



Bevordert de doorbloeding

Door het verwarmende effect van tijgerbalsem stimuleer je de doorbloeding. Door voorafgaand aan lichamelijke inspanning tijgerbalsem te gebruiken worden je spieren lekker warm. Dit voorkomt blessures en spierpijn. Tijgerbalsem olie is hier het beste geschikt voor, omdat je hiermee makkelijk grote oppervlakken van het lichaam kunt insmeren.

Vermindert hoofdpijn

Wanneer je onder veel stress staat komt het vaak voor dat je schouders erg gespannen zijn met als gevolg spanningshoofdpijn. Dit komt doordat je de spieren in je nek en achterhoofd onbewust te veel aanspant. Het geeft een drukkend of klemmend gevoel aan beide zijden van je hoofd. Door je schouder- en nekspieren met rode tijgerbalsem te (laten) masseren, bevorder je de doorbloeding en door het verwarmende effect is de kans groot dat je spieren ontspannen zodat de hoofdpijn verdwijnt. Ook bij hoofdpijn en migraine kan tijgerbalsem de pijn verlichten. Je moet het dan aanbrengen bij je slapen. Wil je geen traanogen, neem dan wel tijgerbalsem wit of soft. Deze zijn niet zo sterk.

Vrijer ademhalen bij verkoudheid

Bij een verkoudheid helpen menthol- en eucalyptusolie in de tijgerbalsem je vrijer te ademen. Je kunt de tijgerbalsem op je borst smeren of onder de neus. Menthol heeft ontstekingsremmende eigenschappen en in eucalyptusolie zit eucalyptol dat een antiseptische werking heeft en ontstekingsremmend is. Eucalyptusolie helpt de luchtwegen vrij te maken.

Vermindert jeuk bij insectenbeten

Er is niets irritanter dan de jeuk die je krijgt van een beet van een mug of ander insect. Tijgerbalsem wit kan je helpen van de jeuk af te komen. Menthol werkt licht verdovend zodat de insectenbeten minder gevoeld worden.

Verlicht menstruatiepijn

Vrouwen ervaren soms hevige pijn en krampen tijdens de menstruatie. Deze pijn kan verminderen door tijgerbalsem soft op de onderbuik en rond het schaambot te masseren.

Houdt gewrichten soepel

Tijgerbalsem kan je helpen voor het behoud van soepele gewrichten. Deze balsem bevat MSM, glucosamine en chondroïtine, stoffen met een gunstige werking op de gewrichten.

Shares

Geef als eerste een reactie on "Tijgerbalsem en lekker bewegen"

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Shares