Vier trucs voor een gezond leven

Gezond leven – wat houdt dat eigenlijk in? Het behelst eigenlijk alles wat nodig is om je lichaam en geest gezond te houden. Voor velen klinkt dat heel ingewikkeld, maar dat hoeft het niet te zijn. Wil je gewoon gezonder bezig zijn, maar niet gelijk je hele leven overhoop gooien? Met deze super simpele trucs ben je in één klap goed bezig.

  1. Water drinken
  2. Eiwitten eten
  3. Kant-en-klaarvoedsel vermijden
  4. Aandachtig kauwen

Begin vandaag met gezond leven

1- Water drinken

Uit eigen ervaring – en ook uit mijn omgeving – weet ik dat de meeste mensen niet echt de tijd nemen om iedere dag heel veel glazen water te drinken. Toch heeft ons lichaam water nodig. Wanneer je voor voldoende toevoer zorgt, zul je op verschillende gebieden verbetering opmerken: van vermoeidheid en concentratievermogen tot serieuzere zaken, zoals spijsverteringsproblemen en de afvoer van toxische stoffen. Vul ’s ochtends een fles(je) water en neem dit de hele dag met je mee. Je zult al bij één liter extra de voordelen vrijwel direct merken. Lukt al dit water echt niet of vind je het saai? Maak dan zelf een lekkere ice tea en neem dit in je flesje mee.

Advertentie2- Eiwitten eten

Een ander manier om een gezond en gevarieerd eetpatroon te ontwikkelen is om bij elke maaltijd zo veel mogelijk eiwitten te eten. Denk aan eieren, vlees, pompoenzaad of neem een eiwitshake met weinig calorieën. Eiwitten helpen om je spiermassa te behouden, zijn goed voor je spijsvertering en leveren energie.

3- Kant-en-klaarvoedsel vermijden

Een uitstekende manier om je gezondheid te verbeteren is om alleen vers voedsel te kopen dat je zelf nog moet bereiden. Geen enkel verpakt product is gezonder, zelfs niet als erop staat dat dit wel zo is. Als je boodschappen doet, houd dan in gedachten wat je iedere maaltijd nodig hebt op het gebied van eiwitten, zetmeel, groeten en wat je er nog meer aan toevoegt. Begin met de groente die er vers uitziet (en als het kan biologisch is) en zoek daar vlees of andere eiwitten bij. Besteed gewoon wat aandacht aan al die verse producten. Echt, je lichaam zal je dankbaar zijn!

4- Aandachtig kauwen

Het klinkt misschien vreemd, maar het aantal mensen met spijsverteringsklachten neemt de laatste jaren enorm toe en een groot deel daarvan is te wijten aan de manier waarop ze eten. Neem de tijd voor iedere hap en kauw echt op je eten. Zo maak je je voeding kleiner en dit helpt om méér voedingsstoffen op te nemen, gemakkelijker te verteren én – niet geheel onbelangrijk – je zit eerder vol.

 

Geef als eerste een reactie on "Vier trucs voor een gezond leven"

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.