Voldoende water drinken een must. Dáárom kun je niet zonder die 8 glazen!

voldoende water drinken
Shares

Pffff…. wat een hitte! Als het zo warm is als vandaag, is voldoende water drinken nog belangrijker dan op andere dagen. Maar waarom eigenlijk? Wat doet water dat het zo noodzakelijk is ervoor te zorgen dat je nooit uitdroogt? Iedere dag minimaal 1,5 liter is een must. Dit betekenen die 8 glazen voor jou:

  1. Energieboost
  2. Weg met die afvalstoffen
  3. Voorkomt hoofdpijn
  4. Je drinkt jezelf slank
  5. Goed voor je huid
  6. En voor je spijsvertering
  7. Geen spierkrampen meer
  8. Lichaamsfuncties verbeteren

Dat water drinken gezond is, dat weten we allemaal natuurlijk wel! Het helpt afvalstoffen afvoeren, je huid zuiveren, ’s ochtends je darmen in werking zetten en je cellen hydrateren. Om dit optimaal te kunnen doen, heeft je lichaam echt water nodig. Puur water.

Advertentiewater glass

Drink per dag minimaal 1,5 liter puur water, oftewel 8 glazen. Als het warm weer is, mag het zelfs wel ietsje meer zijn. Daarmee voorkom je dat je totale systeem vertraagt en afvalstoffen zich ophopen, waardoor je buikpijn krijgt, een opgeblazen gevoel en het maar niet lukt om af te vallen.

Dit doet water voor je:

GLAS 1: Energieboost

Uitdroging is een van de bealngrijkste oorzaken van vermoeidheid. Goed gehydrateerd blijven kan je dus een enorme energieboost geven. Wanneer je als dat water iedere dag met moeite wegkrijgt, probeer dan eens een verfrissende groene iced tea. Hiervan krijg je ook nog eens extra energie!

GLAS 2: Weg met die afvalstoffen

Doordat water je lichaam schoonmaakt en afvalstoffen afvoert, kunnen je darmen ook weer meer voedingsstoffen opnemen. Het geeft je hele systeem, met name je lever, de kans om op z’n best te functioneren.

GLAS 3: Voorkom hoofdpijn

Regelmatig last van hoofdpijn? Ga om te beginnen dan meer water drinken. De meeste hoofdpijn en ook vermoeidheidsklachten (zie punt 1) worden namelijk veroorzaakt door uitdroging.

GLAS 4: Drink jezelf slank

Cravings (hongeraanvallen) worden vaak veroorzaakt door uitdroging. Als je meer water drinkt, vooral tussen de maaltijden door, kun je die cravings voorkomen en de kans op te veel
eten verkleinen.

GLAS 5: Een zachte huid

Water helpt de huid gehydrateerd en zacht te houden. Ook helpt het afvalstoffen af te voeren, en zo te voorkomen dat deze er in de vorm van puistjes uitkomen.

GLAS 6: Voor een goede spijsvertering

Door gedurende de dag voldoende water te drinken, maar niet te veel tijdens het eten, bevorder je je stoelgang en zorg je ervoor dat je darmen gehydrateerd blijven. Een goede gezondheid begint vaak bij gezonde darmen

GLAS 7: Geen spierkramp meer

De meeste spierkramp wordt veroorzaakt door uitdroging. Goed blijven drinken dus om die vervelende kramp te voorkomen. Ook magnesium helpt uitstekend tegen spierkramp

GLAS 8: Lichaamsfuncties verbeteren

Ons totale lichaam bestaat voor zo’n 60% uit water en onze hersenen zelfs voor meer dan 85%. Geen wonder dus dat als je uitgedroogd bent, je denkvermogen drastisch achteruitgaat en daarmee al je lichamelijke prestaties.

Heb jij je flesje al gevuld vandaag?

Shares

Geef als eerste een reactie on "Voldoende water drinken een must. Dáárom kun je niet zonder die 8 glazen!"

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Shares