Dé ultieme top 10 waarom magnesium goed voor je is

Shares

Wist je dat je door slechts één enkel supplement dagelijks aan je voeding toe te voegen, je daar binnen een paar tellen enorm veel profijt van hebt. Zoveel zelfs dat je je zult afvragen waarom je dit niet eerder hebt gedaan.  Het duurt letterlijk enkele seconden om dit supplement op te nemen en het heeft direct zijn invloed. Vanaf het allereerste gebruik zul je het positieve effect op verschillende lichaamsfuncties merken. En daarna wordt het alleen maar steeds beter. Het toverwoord hier is magnesium. Het is verantwoordelijk voor wel 700 essentiële functies die op dit moment allemaal in je lichaam plaatsvinden. Dit zijn de belangrijkste 10 redenen waarom magnesium goed voor je is:

 1. Natuurlijk slaapmiddel
 2. Helpt je dromen
 3. Energieboost
 4. Bij spierpijn
 5. Verzacht gewrichtspijn
 6. Moisturizer voor je huid
 7. Bloeddruk
 8. Calciumbalans
 9. Vermindert stress
 10. Versnelt je hersenfunctie

Moet je binnenkort examen doen? Ben je met een belangrijk project bezig? Misschien kan magnesium jou net die extra boost geven die je nodig hebt voor het beste resultaat.

AdvertentieDit is waarom magnesium goed voor je is

1 – Natuurlijk slaapmiddel

Iedereen moet slapen en magnesium helpt je aan een betere nachtrust. Een goed magnesiumgehalte stimuleert de zogenoemde GABA-receptoren in je hersenen en deze zorgen ervoor dat je brein elke avond uitgezet wordt. Al vanaf de eerste dag dat je meer magnesium binnenkrijgt, zou je al kunnen merken dat je dieper en rustiger slaapt.

2 – Helpt je om te dromen

Doordat je ’s nachts dieper slaapt, ga je ook vaker dromen. Als je diep en rustig slaapt, kom je in het 5e slaapstadium – de REM-slaap. Dit is het slaapstadium waarin je droomt. Behalve dat dromen een indicatie is van een goede nachtrust, zijn dromen ook heel belangrijk om allerlei niet-opgeloste emotionele ervaringen te verwerken. Hierdoor zijn ze voor iedereen van essentieel belang. Overweeg dus om vandaag nog te beginnen met magnesium en laat Klaas Vaak weer langskomen.

3 – Energieboost

Magnesium speelt een belangrijke rol in de afbraak van glucose en hiermee de energieproductie. Als je magnesiumgehalte te laag is, vertraagt dit proces aanzienlijk en aan de andere kant worden je hartslag en zuurstofopname hoger, wat uitputting veroorzaakt. Het is voor een beter uithoudingsvermogen van groot belang dat je magnesiumgehalte op peil is. Als je een sporter bent of een druk leven leidt dan is het niet moeilijk om te bedenken dat magnesium echt iets voor jou is.

4 – Bij spierpijn

Je spieren ontspannen beter en zijn lekker soepel als het magnesiumgehalte goed is en aan de andere kant kunnen pijn en spanning in je spieren juist toenemen bij een tekort. Ook spierkramp kan met magnesium tegengegaan worden. Het is dus een natuurlijk manier om dit soort spierproblemen vanaf de bodem aan te pakken in plaats van dat je afhankelijk bent van pijnstillers.

5 – Verzacht gewrichtspijn

Voor gezonde en goed functionerende gewrichten zijn 18 verschillende mineralen nodig en magnesium is er daar eentje van. Het remt ontstekingen die stijve, pijnlijke gewrichten kunnen veroorzaken. Door magnesium aan je dagelijkse routine toe te voegen bevorder je de beweeglijkheid van je gewrichten en ga je ontstekingen tegen waardoor je stijf kunt worden. Je hoort regelmatig dat door het gebruik van dit mineraal de beweeglijkheid weer helemaal terug is en de pijn aanzienlijk minder. Hierdoor heb je geen geneesmiddelen en pijnstillers meer nodig en voel je je daardoor nog beter. Win-win zeg ik maar.

6 – Moisturizer voor je huid

Een interessante eigenschap waar veel mensen niet vanaf weten is dat magnesium een positief effect heeft op de uitstraling en zachtheid van je huid. Dit komt omdat magnesium een elektrolyt is en deze spelen een belangrijke rol in de vochthuishouding van je cellen. Wanneer je voldoende gehydrateerd bent, ziet je huid er jonger uit. Je zou hiervoor een magnesiumbadzout kunnen proberen. Een zeer effectieve en natuurlijke verzorging van je huid.

7 – Een gezonde bloeddruk

Je mag nooit je medicijnen voor het verlagen van je bloeddruk vervangen door magnesium, maar het kan wel bijdragen aan een normale bloedsomloop wat dan weer zorgt voor een gezonde bloeddruk. Het idee is dat dit samenhangt met het positieve effect op spieren, waaronder ook je hart.

8 – Calciumbalans

Voor je gezondheid is een goede balans tussen calcium en magnesium van essentieel belang. Wanneer deze verstoort is kan dit vooral problemen met je spieren en gewrichten veroorzaken. Veel mensen hebben juist te veel calcium in hun systeem en dat kan problemen geven aan het hart en de bloedcirculatie. Door voor voldoende magnesium te zorgen, kunnen deze problemen worden voorkomen. Is je calciumspiegel in balans, dan is ook de conditie van je botten optimaal. Hoe sterk je botten zijn en hoe soepel je beweegt hangt vooral af van de juiste hoeveelheid calcium. Te weinig en je botten worden broos, te veel en je gewrichten worden stijf.

9 – Vermindert stress

Magnesium is belangrijk voor het reguleren van je zenuwstelsel en kan helpen om stress, angst, spanning, rusteloosheid en geïrriteerdheid tegen te gaan. En magnesium heeft ook een goede invloed op de gezondheid van hart en bloedvaten, wat positief is voor iedereen die weleens stress heeft. In periodes van extreme stress of angstgevoelens, eb je nog meer magnesium nodig. Het is een natuurlijk kalmeringsmiddel voor ons spier- en zenuwstelsel. Daarom hebben mensen met een tekort zo vaak kramp. Aan de andere kant, is een magnesiumtekort op zijn minst deels schuldig aan de fysieke reacties ten gevolge van stress. Op hun beurt vergroten deze reacties het tekort weer, waardoor suppletie nog belangrijker wordt. Als je dat niet doet, beland je in een neerwaartse spiraal die je gelukkig kunt voorkomen met een magnesiumsupplement. Soms is slechts een enkele dosering van dit krachtige mineraal voldoende om een last van je schouders te tillen.

10 – Het versnelt je hersenfunctie

Wanneer je magnesiumspiegel te laag is, kan dat extreme stress en vermoeidheid van je hersenen tot gevolg hebben. Dus voldoend magnesium veroorzaakt precies het omgekeerde. Mensen die dagelijks magnesium nemen, hebben het gevoel alsof er een soort mist van hun brein getild wordt en ze merken dat hun cognitieve vermogen gewoon toeneemt.

Shares

4 Reacties op "Dé ultieme top 10 waarom magnesium goed voor je is"

 1. Kan je dat in nemen als je hoge bloeddruk hebt?

 2. Kan het gebruikt worden bij nierfunctie stoornis?

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Shares