Dit is waarom goede seks aan je gezicht te zien is

Sex and the City®  zorgde voor het doorbreken van vele (sex)taboes. Want wie liet er voor die tijd regelmatig een Brasilian doen en kwam daar nog gewoon voor uit ook? En in seizoen vier wordt een warm pleidooi gehouden voor soloseks. Tijdens een dineetje complimenteert Charlotte Samantha met haar stralende huid en vraagt of ze een facial heeft gehad. Waarop Samantha antwoordt: “Nee hoor, ik heb de hele middag gemasturbeerd.” En vanaf dat moment werd de mythe van de orgasme-gloed algemeen als waar aangenomen. Wij onderzochten (of) waarom seks goed is voor je huid. 

Iedereen die een fijne avond gehad heeft – met een partner of een favoriete toy – kan beamen dat een goed orgasme gewoon aan je gezicht af te lezen is. Je gaat er van stralen. Het is namelijk zo dat de seksblos en de vasculaire veranderingen tijdens een orgasme ook kunnen leiden tot een blos op je gezicht. Maar houdt dit ook in dat regelmatig orgasmes de conditie van je huid kan verbeteren?

AdvertentieWat doet goede seks?

Het antwoord is helaas niet eenduidig, maar er zin wel sterke aanwijzingen dat het de conditie van je huid kan verbeteren. Wanneer een vrouw een orgasme heeft, zorgt dit in het lichaam voor het vrijkomen van hormonen die goed kunnen zijn voor je huid. De belangrijkste hiervan is oestrogeen, dat enorm goede eigenschappen heeft voor je huid. Zo zorgt oestrogeen ervoor dat dat je collageengehalte op peil blijft en (seksuele opwinding) zorgt ervoor dat het cortisolgehalte daalt. En verlaging van je cortisolgehalte is altijd een goed idee. Het is namelijke een stresshormoon dat een uitgebreide range van huidontstekingsreacties kan veroorzaken, van psoriasis een rosacea tot een enorme acne uitbraak. Daarom zullen dermatologen je altijd adviseren om te proberen stress te verminderen en zo ook uitbraken van ontstekingsreacties ten gevolge hiervan tegen te gaan: minder stress kan leiden tot een gezondere huid. Minder stress heeft direct effect op goede seks met een happy end. Want aan de ene kant zorgen orgasmes voor minder stress, maar andere kant moet je wel ontspannen en stressvrij zijn om een orgasme te krijgen. Met andere woorden zul je waarschijnlijk geen orgasme krijgen als je stijf staat van de stress. Bij mannen werkt een te hoog cortisolgehalte zelfs castrerend, omdat het ervoor zorgt dat er veel minder testosteron aangemaakt wordt. Aan de andere kant wanneer je je helemaal zen voelt, krijg je veel makkelijker een orgasme en ben je daarna nog minder gestressed. Een soort kip-eiverhaal, maar dan een bijzonder prettige variant.

Boost voor je doorbloeding

Naast het dalen van het cortisolgehalte en de stijging van je oestrogeenspiegel, wat beide voordelig is voor de conditie van je huid, leidt een orgasme er ook toe dat je huid rood wordt. Je gaat als het ware blozen. Dit komt doordat je bloeddruk stijgt, wat je bloedsomloop een boost geeft. Een verbeterde bloedsomloop is altijd perfect – zuurstof en voedingsstoffen worden gemakkelijker door heel je lichaam vervoerd en tegelijk worden afvalstoffen beter afgevoerd. Deze boost van je doorbloeding treedt op omdat seks in feite een vorm van lichaamsbeweging is. Er is duidelijk aangetoond dat een verbeterde doorbloeding door regelmatige lichaamsbeweging kan helpen om je huid stevig en gezond te houden. Hoe meer je beweegt tijdens de seks, hoe beter het voor je huid is. Dus: zorg er de volgende keer voor dat jij bovenop bent, in plaats van passief onder in het missionarissenstandje. Hoeveel bloed er naar je huid toestroomt, verschilt wel per persoon. Ben jij iemand die tijdens het sporten altijd behoorlijk zweet en warm wordt, dan zul je ook tijdens de seks een intense orgasme-gloed ervaren.

Orgasmes horen bij een gezonde levensstijl en seks en orgasmes zijn goed voor je en bevorderen de bloedstroom in je hele lichaam.

VaVaVoom!

We kunnen vrouwen natuurlijk niet adviseren om iedere dag een orgasme te krijgen, omdat dat waarschijnlijk niet realistisch is. Ook zal je acne niet als donderslag bij heldere hemel verdwijnen door een orgasme, maar stressreductie is sowieso altijd een goed algemeen advies voor een gezonde huid. De psychologische voordelen van een orgasme, zoals het zalige gevoel dat je erna hebt, zijn waarschijnlijk nog beter voor je huid dan het orgasme zelf. Een orgasme is gezond en wanneer je iets gezonds doet voor je lichaam, dan krijg je een gezonde lichaamsreactie. Dus pak je vibrator of app je partner voor een goede vavavoom. Dit alles uiteraard in naam van de perfecte huidverzorging!

Geef als eerste een reactie on "Dit is waarom goede seks aan je gezicht te zien is"

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.