Meer spieren en minder vet? Deze 6 supplementen kan iedereen wel gebruiken

Shares

Laten we zeggen dat je wel wat vet kwijt zou willen en een beetje spieren erbij zou ook geen kwaad kunnen. Gezond eten doe je al, regelmatig cardio ook en de drukbank zie je ook elke week wel een keer, dus ga je op zoek naar wat voedingssupplementen. Meteen word je overvallen door een overvloed aan keuzes en alternatieven, de een met een nog lastiger uit te spreken naam dan de ander. Hoe moet je dan weten waarmee je het best kan beginnen? Geen zorgen, deze zes supplementen hebben allemaal wetenschappelijke ruggensteun en je zou ze sterk in overweging moeten nemen op je zoektocht naar fysieke perfectie.

  1. Multivitamines
  2. Glutamine
  3. CLA
  4. Proteïne
  5. Creatine
  6. Aminozuren

1 – Multivitamines

Hoor je wel eens je eigen lichaam praten? Waarschijnlijk niet, maar als het zou kunnen zou je te horen krijgen dat trainen veel van je vraagt. Daarbij hoort ook het verlies van vitamines die je nodig hebt om jezelf gezond te houden. Uit onderzoek blijkt dat veel mensen die intensief trainen en ook vast willen houden aan een specifiek lichaamsgewicht vaak een tekort hebben aan vitamines. Met een goede multivitamine voorkom je dat verlies. Begin daarom de dag met een dergelijk supplement, maar neem wel de aanbevolen hoeveelheid en niet meer.

Advertentie2 – Glutamine

Voel je je afgepeigerd of zelfs ziek van al dat trainen? In dat geval zou glutamine kunnen helpen om ontstekingen en het risico op infectie te verminderen, volgens een team van de Universiteit van Trieste. Glutamine lijkt ook spiergroei te stimuleren door het glycogeengehalte van je lichaam te reguleren, volgens onderzoekers van de University of Dundee.

3 – Geconjugeerd linolzuur

Dat mag je meteen vervangen door het veel makkelijkere CLA (conjugated linolic acid). Dacht je dat alle vet slecht is? Echt niet. CLA bevat omegavetzuren, ook wel bekend als ‘goed vet’. Onderzoekers aan de University of Wisconsin hebben ontdekt, in een onderzoek dat gepubliceerd werd in het Journal of International Society of Sports Nutrition, dat CLA helpt om gewicht te verliezen en je spiermassa te behouden. In dit onderzoek raakten 71 deelnemers die CLA gebruikten gemiddeld drie kilo kwijt. Zorg er voor dat je omega-vetzuren binnenkrijgt in je voeding of met een supplement.

4 – Proteïnerepen en poeders

Elke expert zal het desgevraagd bevestigen: proteïne voor en na een work-out is van essentieel belang om spiergroei te stimuleren. Helaas zijn weinigen in staat om een maaltijd te regelen kort voor of na die work-out. Daar zijn die proteïnerepen en poeders juist erg handig voor. Snel wat eten voor je gaat lopen? Vergeet die vette ongezonde hap en pak een reep die vol zit met hoogwaardige eiwitten plus de nodige koolhydraten en essentiële vetzuren. Heb je wat meer tijd? Maak dan een verfrissende proteïneshake.

5 – Creatine

Wil je meer kracht en spiermassa? Probeer creatine. Na een onderzoek dat acht weken duurde concludeerde een groep Canadese wetenschappers dat de insuline-achtige groeifactor-1 (IGF-1), waarvan bekend is dat die voor anabole effecten zorgt bij volwassenen, met meer dan 20% toenam bij de deelnemers die creatine namen. Pas wel op voor overmatig gebruik want er zijn uiteenlopende bijverschijnselen waargenomen. Volgens de Europese Voedsel- en Warenautoriteit is drie gram per dag een veilige hoeveelheid.

6 – Vertakte-keten-aminozuren

De internationale afkorting is makkelijker en bekender: BCAA’s, Branched-Chain Amino Acids. Heb je wel spierpijn en vermoeidheid maar verlies je niet zo veel vet als je gehoopt had? Dan zou je BCAA’s moeten proberen. Onderzoekers van de University of Birmingham hebben kortgeleden ontdekt dat BCAA’s nemen voor en na een training spierpijn sterk vermindert. BCAA’s bestaan uit de essentiële aminozuren leucine, isoleucine en valine en vormen ongeveer 1/3 van alle essentiële aminozuren en ongeveer 70% van de eiwitten in spieren.

Shares

1 Comment on "Meer spieren en minder vet? Deze 6 supplementen kan iedereen wel gebruiken"

  1. Bij het gebruik van aminozuren voel ik dat ik ook meer energie heb in mijn lichaam tijdens het trainen.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Shares