Onderzoek: hoe lang doen we het? 5 minuten en 24 seconden

hoe lang hebben we sex
Af en toe lees je van die onderzoeken waarvan je je afvraagt wat het nut is, maar waar je toch nieuwsgierig naar bent. Zoals dit onderzoek waarin de vraag wordt gesteld: hoe lang hebben we sex? En de uitkomst was behoorlijk schokkend: nog geen vijfenhalve minuut!

Een paar leuke weetjes: wel of geen condoom en wel of niet besneden maakten in de tijd geen enkel verschil. Het is maar dat je het weet!

Niemand gaat natuurlijk onder slaapkamerramen in de buurt zitten om te kijken – of liever te luisteren – hoe lang de buren het doen, maar de meesten hebben het zich weleens afgevraagd. We willen ons immers op allerlei gebieden meten met anderen. Gewoon om te weten hoe je het doet ten opzichte van de rest. Maar ja, omdat het nogal een privékwestie is ga je het niet aan iedereen vragen en daar komt bij dat het ook lang niet zeker is dat je een eerlijk antwoord krijgt. Dus bedachten een aantal Nederlandse onderzoekers een leuke opzet om nu voor eens en voor altijd antwoord te geven op die prangende vraag: hoe lang hebben we sex?

Overigens hebben de onderzoekers niet gekeken naar libido en frequentie. Alleen naar de tijdsduur per keer. Wanneer het daaraan schort, begin dan met een goed multivitamine en –mineralensupplement uit te zoeken om eventuele tekorten aan te vullen die een rol zouden kunnen spelen bij verminderde lichamelijke of sexuele energie. Neem daarnaast een supplement met sleutelbloemolie of visolie om voor voldoende essentiële vetzuren te zorgen die nodig zijn voor een gezonde aanmaak van geslachtshormonen. Kies daarna nog één van de volgende prosexuele supplementen, ze kunnen op verschillende manieren helpen om uw passie weer te doen oplaaien.

Advertentie8x beter voor je libido

  1. Damiana heeft een rechtstreeks stimulerend effect op de genitaliën. Het verhoogt de gevoeligheid van zenuwuiteinden en geeft een licht prikkelend gevoel in de geslachtsorganen.
  2. Ginkgo biloba en horny goat weed verhogen de bloedtoevoer naar de voortplantingsorganen.
  3. Miura puama en Sint Janskruid hebben ieder een positief effect op de chemische huishouding van de hersenen en helpen je om in de juiste stemming te komen. Ginseng is nuttig voor degenen wiens verminderde sexuele behoefte in verband staat met stress, overwerktheid, vermoeidheid of zelfs verstoringen in de hormoonspiegels.
  4. Agnus castus en wilde yam zouden een regulerend effect hebben op de vrouwelijke hormoonhuishouding en kunnen het libido verhogen als een verstoord evenwicht in de hormonen daarvoor verantwoordelijk is. Wilde yam bevat daarnaast veel vitamine B6, een belangrijke prosexuele voedingsstof.
  5. Dong quai is nog zo’n belangrijk libidoverhogend supplement voor vrouwen, in de oosterse geneeskunde wordt het gebruikt voor de behandeling van het gehele reproductieve stelsel en om de goede werking van de sexuele organen te stimuleren.
  6. Tribulus terrestris heeft bij mannen een gunstig effect op het libido.
  7. Roos, geranium, jasmijn en ylang-ylang zijn de krachtigste aromatische afrodisiaca (meng twee of drie soorten en brand ze in de slaapkamer of sprenkel jouw favoriete soort op de lakens), van lavendel wordt gezegd dat het de gevoeligheid van de clitoris verhoogt. Uiteraard is lavendel ook erg geschikt om te ontspannen.
  8. Het schijnt dat de geur van drop vrouwen opwindt, en mannen wild worden als ze popcorn met boter ruiken.

Stopwatch

De opzet van het onderzoek was simpel: 500 heteroseksuele stellen uit vijf landen (Nederland, Spanje, Turkije, Groot-Brittannië en de VS kregen een stopwatch mee naar bed. Ze kregen de opdracht om vier weken lange exact de tijd dat de sex duurde te timen met een stopwatch. Hierbij werd alleen de periode van penetratie tot ejaculatie bedoeld en dat is misschien het minpuntje aan dit onderzoek. Het is nogal man gericht, maar vooruit voor de wetenschap doen we alles. Ben jij niet zo gemiddeld? Geen nood de ‘meet’waarden varieerden van 33 seconden tot meer dan 44 minuten. Waarbij 18 tot 30-jarigen het ruim 6,5 minuten volhielden en de groep boven de 50 maar 4,3.

Geef als eerste een reactie on "Onderzoek: hoe lang doen we het? 5 minuten en 24 seconden"

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.