Acht manieren om vet te verbranden… zónder extra workout

manieren om vet te verbranden
Tips & Trucs... voor meer vetverbranding

Fitness, cardio, een gezond en niet al te calorierijk dieet. We kennen het rijtje allemaal wel dat helpt om vet te verbranden, maar er zijn meer manieren om vet te verbranden, waarvoor je geen extra inspanningen hoeft te leveren. Dit zijn er acht:

Dit moet je doen:
 Eet meer eiwit
 Aminozuren vóór je gaat sporten
 Groene thee
 Visolie
 Vasten met tussenpozen
 Neem de grootste maaltijd na het sporten
 Drink 's ochtends direct na het opstaan water
 Vitamine B12

Wist je dat je calorieën kunt verbranden zonder te bewegen? In feite verbrand je ze al door alleen maar te leven. Dit is je ruststofwisseling (BMR) en deze is verantwoordelijk voor verreweg het grootste deel van de verbranding en wordt bepaald door onder meer je gewicht, geslacht, lengte en leeftijd. Ook het percentage spiermassa speelt een rol, want spieren verbruiken – ook in rust – meer energie dan andere weefsels zoals vet.

Advertentie8 manieren om vet te verbranden… zonder dat je meer doet

Detox je lever
Afvallen begint in je lever. Hier worden vetten afgebroken en afvalstoffen afgevoerd. Werkt je lever niet optimaal dan krijg je vetopslag. In de lever zelf, maar ook onderhuids. Als alles goed functioneert, is je stofwisseling beter en dat zorgt ervoor dat gewichtsbeheersing makkelijker wordt.

1 – Eet meer eiwitten

Kleine veranderingen in je dieet, kunnen je BMR een boost geven en helpen om meer vet te verbranden. Zo zorgt een verhoging van eiwitten in je voeding voor de verbranding van meer calorieën, omdat voor de vertering van eiwitten in je lichaam meer energie nodig is dan voor de vertering koolhydraten of vetten. Het vult ook meer, waardoor je een vol gevoel hebt en je minder snel zult overeten. Ook blijkt spiermassa door trainingen sneller toe te nemen als je eiwitten voor de workout neemt. De meeste mensen hebben 1 gram per kilo lichaamsgewicht per dag nodig. Train je veel? Dan kun je het verhogen nar 1,5 gram.

2 – Aminozuren vóór je gaat sporten

De juiste aminozuren, zogenaamde BCAA’s kunnen vetverlies vergroten en helpen om tijdens het afvallen je spiermassa op peil te houden. Tot de groep van BCAA’s horen de aminozuren leucine, valine en isoleucine. BCAA’s zijn essentieel en kunnen niet door het lichaam zelf aangemaakt worden.

3 – Groene thee

Onderzoek heeft aangetoond dat het drinken van groene thee helpt om gedurende de hele dag meer calorieën te verbruiken en meer vet te verbranden. Ook kan groene thee helpen om de gevoeligheid voor insuline te verbeteren en tevens de glucosetolerantie, wat weer bijdraagt aan het vermogen van het lichaam om calorieën op te slaan als spierweefsel en niet als vet.

4 – Visolie

Er zijn inmiddels zo veel gezondheidsvoordelen van visolie bekend dat het bijna dom is om dit niet als supplement te nemen. Niet alleen wordt het geassocieerd met een verbetering van de conditie van je hart en een vertraging van de groei van kankercellen, maar ook kan het extra vetverlies bevorderen, zonder extra workout. Er is gevonden dat dit bij 6 gram per dag kan leiden tot een kilo gewichtsverlies (vet) in 2 weken. Ga je wel meer sporten, dan bevordert visolie de hoeveelheid vet die verbrand wordt en kan het ook het cholesterolgehalte verbeteren.

5 – Vasten met tussenpozen

Vaste met tussenpozen, ofwel intermittent fasting, is in opkomst. Hierin wissel je lange periodes zonder voeding af met een kortere periode waarin je genoeg eet. Door de tijd tussen de maaltijden te verlengen (van 12 tot zelfs 24 uur) neemt de insulinegevoeligheid toe en verbrand je meer vet. Bij een experiment waarin proefpersonen 22 dagen lang om de andere dag vastten nam de vetverbranding toe en verminderde het lichaamsvet met 4%. Je hoeft het echt niet zo extreem te doen om resultaat te boeken. Begin met 12 tot 16 uur per etmaal. Niet moeilijk als je na het avondeten niks meer neemt tot je ontbijt.

6 – Eet de grootste maaltijd na je workout

Na een intensieve sessie met gewichten, heeft je lichaam een enorme behoefte aan koolhydraten en vezels om je glucosegehalte weer op peil te brengen en de afbraak van spierweefsel tegen te gaan. Nu is je insulinegevoeligheid het grootst en je stofwisseling op het hoogste niveau. Verschuif de grootste maaltijd naar het juiste moment en dit zal ongewenste vetophoping tot een minimum beperken.

7 – Drink ’s ochtends direct na het opstaan water

Als je wakker wordt, ben je altijd in meer of mindere mate uitgedroogd. Je hebt immers niks meer gedronken sinds je in slaap gevallen bent. Uitdroging is een groot gevaar voor vetverlies, omdat hierdoor je stofwisseling vertraagt om water te sparen. Al 1% gewichtsverlies aan vocht, kan je sportieve prestaties beïnvloeden. Drink ’s ochtends bij eht opstaan een groot glas water en probeer de hele dag door zo veel mogelijk te drinken. Ongeveer 30-40 minuten na het drinken van een groot glas water, neemt je stofwisseling met 30% toe. Simpeler en goedkoper kan het niet!

8 – Vitamine B12

B12 helpt je lichaam op diverse manieren om stofwisseling en vetverbranding te bevorderen. Het is nodig voor de omzetting van vetten en eiwitten in energie via de stofwisseling. Om de reacties die hiervoor in alle cellen nodig zijn te laten plaatsvinden, is zuurstof nodig. Vitamine B12 zorgt samen met foliumzuur voor de productie van rode bloedcellen die zuurstof vanuit de longen transporteren naar iedere lichaamscel. Zonder B12 zouden rode bloedcellen misvormd zijn en niet in staat om zuurstof efficiënt te transporteren, wat leidt tot een tragere stofwisseling, dalende energiepeil en gezondheidsproblemen.

Geef als eerste een reactie on "Acht manieren om vet te verbranden… zónder extra workout"

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.