Blubbervet op buik en armen? Zó kom je er in 6 stappen snel af

blubbervet

Boven de 40? Dan loop je veel meer kans op vetophopingen op armen en buik. En dat is niet echt fraai in strakke shirtjes, tanktop of bikini. Zeker als het een beetje heen en weer schudt als je beweegt, is nu het moment om daar iets aan te gaan doen. Oefeningen die echt alleen maar het vet  op deze plekken vermindert zijn er niet. Om af te rekenen met blubberarmen en dito buikje zul je je voedingspatroon en dagelijkse oefenroutine moeten aanpassen om vet kwijt te raken en je spieren te versterken. Dit zijn de 6 stappen:

  1. Cardio voor vetverbranding
  2. 3-4x per week je buik trainen
  3. Iedere dag push ups
  4. 3x per week triceps en biceps trainen
  5. Vetarm & eiwitrijk eten
  6. Herstel en opbouw

6 stappen voor een strakker lijf zonder blubbervet

1 – Cardio

Als je echt vet wilt verbranden, ontkom je er niet aan om 3-5x per week cardiotraining te doen. Dit hoeft niet per se hardlopen te zijn – hoewel een intensieve training goed is om je metabolisme te versnellen -, je kunt ook voor een andere sport kiezen die je gewoon leuk vindt: zwemmen (maak je ook nog eens bruin vet aan), tennissen, fietsen of stevig wandelen. Doe dit gedurende 30 tot 90 minuten. Je metabolisme wordt van nature trager boven de 40, maar dit helpt je om het op niveau te houden. Drink daarbij geconcentreerde groene ijsthee: voor extra ondersteuning van je stofwisseling en vetverbranding waardoor je meer energie hebt om het langer vol te houden.

Advertentie2 – 3-4x per je buik trainen

Daar ontkom je niet aan. Crunches voor je boven- en je onderbuik, planken, het maakt niet uit. Crunches doe je door met gebogen knieën op je rug te liggen, zo plat mogelijk. Dan kijk je naar het plafond, handen naast je hoofd met je ellebogen recht omhoog. Breng nu je bovenlichaam langzaam een stukje omhoog en dan weer omlaag. 3 sets van 10. Gevolgd door crunches voor je onderste buikspieren: lig weer op je rug. Nu met je benen recht de lucht in en til deze vanuit je buik omhoog (dat lukt maar een paar centimeter). Herhaal 10 tot 15x en doe afhankelijk van hoe sterk je buikspieren zijn 2 tot 4 sets. Speciaal voor je middenbuikspieren is de V-up: een geweldige oefening om je buikspieren te trainen. Voorwaarde is wel dat je het goed en beheerst kunt uitvoeren.

3 – Iedere dag push ups

Zelfs een paar keer opdrukken per dag helpt al om je armen in vorm te krijgen. Vind je het moeilijk? Dan kun je op handen en knieën beginnen, maar beter is het om vanuit die positie met je handen op schouderbreedte je benen achter je te strekken zodat je op handen en voeten staat. Breng je lichaam langzaam naar beneden, zonder de grond te raken en duw jezelf rustig weer omhoog zodat je lichaam een rechte lijn van je hoofd tot je tenen vormt. Uiteindelijk zou je 3 sets van 10x moeten kunnen halen.

4 – Biceps en triceps

Je hoeft geen moeilijke oefeningen te doen voor je armen om ze in vorm te krijgen. Neem voor je triceps een gewicht (of een 1,5 of 2 liter fles gevuld met water) en ga met rechte rug op een stoel zitten. Til het gewicht met twee handen bij elkaar op en buig vervolgens je armen zodat het achter je rug zakt. Gebruik alleen je onderarmen. Probeer het zwaar te oefenen en 6-8 herhalingen. 3 sets. Voor je biceps neem je gewichten in beide handen naast je lichaam terwijl je staat en iets door je knieën zakt. Rug recht en ellebogen strak tegen je lichaam. Strek je armen en buig ze vervolgens naar je schouder. Gebruik alleen je onderarm. Ook deze biceps curl in 2 tot 3 sets van 6 tot  8 herhalingen.

5 – Eet vetarm & eiwitrijk

Gezonde, uitgebalanceerde voeding helpt om af te vallen. Wanneer je iets te zwaar bent, of vindt dat je te veel eet, verminder dan je calorie-inname met 250 tot 500 calorieën per dag. Dit helpt om tot een pond per week af te vallen (en dan tel ik nog niet eens bij wat extra lichaamsbeweging voor je doet). Eet zo veel mogelijk vers en onbewerkt voedsel, zoals fruit, groente, vlee, vis, noten, zuivel en volkoren producten. Om extra eiwitten binnen te krijgen kun je een eiwitshake maken.

6 – Herstel en opbouw

Als je met een oefenprogramma van start gaat zul je extra eiwitten nodig hebben om je spieren op te bouwen, creatine helpt je intensiever te trainen en magnesium zorgt voor herstel na al die inspanningen. Ook vitamine C kan een goede aanvulling zijn, want dat zorgt ervoor dat je collageen stevig blijft. En bouw rust in. Eén of twee dagen per week waarop je niks doet en je je lichaam de tijd geeft te herstellen.

3 Reacties op "Blubbervet op buik en armen? Zó kom je er in 6 stappen snel af"

  1. jammer dat de video niet beschikbaar was!

  2. Ik doe bijna dagelijks pushups en het maakt niet uit hoeveel, het maakt niet uit of je de ene dag 3 pushups doet en de andere 10, het maakt niet uit of je denkt dat je niet kan, gewoon doen, want die kipfilets zijn weg met een minimale inspanning. En heb je echt teveel vet? groene thee en je vetinnname beperken. Neem zoete aardappel ipv aardappel, neem twee keer in de week geen koolhydraten als je boven de 45 bent. Hoe dan ook wees positief en geef dat beetje aandacht aan je lijf, het werkt!

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.