Groene koffie is de stimulans voor meer energie & verbranding

groene koffie
Shares

Heb je weleens groene koffie gedronken? Vast niet, want er zijn maar weinig koffieliefhebbers die de bittere smaak kunnen waarderen. En dat is jammer, want wat je waarschijnlijk ook niet weet is dat de groene variant erg gezond is. Extracten van groene koffiebonen hebben in verschillende wetenschappelijke studies aangetoond dat ze een aantal gezondheidsvoordelen hebben, maar groene koffie is vooral populair als afslankproduct, omdat het de vetverbranding stimuleert. Dit en andere voordelen van groene koffie op een rijtje:

 1. Ondersteunt het afvallen.
 2. Verbetert cognitieve prestaties.
 3. Helpt je energiepeil hoog houden.
 4. Bevat gezonde antioxidanten.
 5. Goed voor de bloeddruk.
Groene koffie wordt gemaakt van ongeroosterde 'groene' bonen van de Coffea arabica. Tijdens het roosteren krijgt een groenekoffieboon zijn unieke smaak en bruine kleur, maar verliest het wel de gezonde polyfenolen, antioxidanten en het chlorogeenzuur. De onbewerkte bonen behouden hun bijzondere voedingswaarde.

 Deze stoffen zitten in groene koffie:

 • cafeïnezuur
 • cafeïne
 • cholorogeenzuur
 • tannine
 • vitamine B3
 • ijzer
 • kalium, natrium en calcium

Wat doet groene koffie voor mij?

1 – Afvallen

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat groenekoffie-extract kan helpen om gewicht te verliezen. Groene koffie bevat cafeïnezuur dat de vetverbranding bevordert. Het zorgt ervoor dat vetzuren vrijkomen uit opgeslagen lichaamsvet en omgezet worden in energie, maar dat doet gewone koffie ook. Het meeste effect komt door chlorogeenzuur. Deze stof verlaagt de hoeveelheid glucose in je bloed, waardoor je lichaam als het ware gedwongen wordt om vetcellen als energie te verbranden. Dit gaat met een proces dat thermogenese wordt genoemd, d.w.z. warmteproductie in ons lichaam. Thermogenese leidt tot gewichtsverlies. Chlorogeenzuur heeft ook invloed op je glucosegehalte. Het vertraagt het process waarbij glucose in je bloed. Hierdoor wordt ook de vetopname afgeremd waardoor je gaat afvallen. Het blijkt ook dat chlorogeenzuur je lever ondersteunt bij de afbraak van vet. Een andere manier waarop groene koffiebonen extract je helpt om je gewicht onder controle te houden is dat het kan helpen bij het verlagen van het insulinegehalte, waardoor je metabolisme wordt ondersteund.

Advertentie2 – Cognitieve prestaties

De cafeïne in groene koffie heeft een positief effect op je humeur en de hersenactiviteit. Cognitieve prestaties als reactietijd, alertheid, geheugen en concentratie kunnen verbeteren. De optimale inname hiervoor ligt tussen de 38-400 mg per dag. Dit zijn 1/3 tot 4 koppen groene koffie.

3 – Energie

Doordat groene koffie de vetverbranding bevordert komt er meer energie vrij waardoor je je energieker en fitter kunt gaan voelen. De cafeïne versterkt dit effect.

4 – Antioxidanten

Groene koffiebonen bevatten net als groene thee polyfenolen en antioxidanten. Deze beschermen ons tegen de werking van vrije radicalen, die cel beschadiging kunnen veroorzaken. De polyfenolen en antioxidanten in groene koffie kunnen de effecten van het verouderingsproces verminderen en tegengaan.

5 – Bloeddruk

In tegenstelling tot gewone koffie heeft groene koffie juist een gunstig effect op je bloeddruk.

Let op! Hoewel er geen bijwerkingen bekend zijn, is het beter om als je zwanger bent, borstvoeding geeft of nog geen 18 bent eerst je (huis)arts te raadplegen voordat je een extract van groene koffiebonen gaat nemen.

Shares

Geef als eerste een reactie on "Groene koffie is de stimulans voor meer energie & verbranding"

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Shares