Mariadistel beschermt je lever en 6 andere manieren waarop het goed voor je is

Je weet dit waarschijnlijk wel: mariadistel beschermt je lever en kan zelfs helpen om leverschade terug te draaien, maar weet je ook dat deze distel goede eigenschappen heeft voor de rest van je lichaam? Dit doet mariadistel:

  1. Versterkt je immuunsysteem
  2. Geeft je huid een boost
  3. Vertraagt veroudering
  4. Verlaagt je cholesterolgehalte
  5. Voor sterke botten
  6. Ondersteunt gewichtsverlies
  7. Supersupplement mariadistel beschermt je lever

Mariadistel beschermt je lever en is goed voor meer

1 – Sterk immuunsysteem

Wil jij een van die mensen zijn, die oprecht kunnen zeggen: “Ik ben nooit ziek.”? Mariadistel kan dat natuurlijk niet garanderen, meer er wel bij helpen dat je immuunsysteem sterker wordt. Zo helpt het om een aantal belangrijker stofjes te produceren: Gamma-interferon*, interleukine 4** en interleukine 10**. Gamma-interferon helpt om virale en microbiële infecties te bestrijden, interleukine 4 stimuleert de aanmaak van B- en T-lymfocyten en interleukine 10 vermindert ontstekingsreacties in het lichaam.

Advertentie* Wikipedia: (ook wel type II) worden geproduceerd door T-lymfocyten, en worden ook immuun-interferonen genoemd. Ze reguleren de immuunprocessen in het lichaam door stimulatie of remming van bepaalde stoffen afhankelijk van de omstandigheden en activeren de macrofagen.
** Wikipedia: interleukinen zijn een groep cytokinen die geproduceerd worden door geactiveerde macrofagen en lymfocyten (beide zijn leukocyten vandaar –leukine) gedurende een immuunrespons. Het doel van de interleukineproductie is om met andere leukocyten te communiceren (vandaar inter-). Interleukinen stimuleren leukocyten om tot proliferatie en differentiatie over te gaan. De interleukinen zijn genummerd op volgorde van ontdekking.

2 – Mooie huid

De ontstekingswerende eigenschappen van mariadistel werken ook tegen acne en kunnen zo bijdragen aan een zuivere huid. Uiteraard komt een deel van dit effect doordat mariadistel je lever beschermt. Er bestaat een sterk verband tussen de conditie van je lever en een mooie huid. Zo hebben mensen met hepatitis bijvoorbeeld veel meer kans om acne te krijgen.

3 – Anti-ageing

We leven in een tijd waarin je continu geconfronteerd wordt met oplossingen om het verouderingsproces te vertragen, want wie wil er nou niet ‘eeuwig’ jong blijven? Helaas. Niks kan er natuurlijk voor zorgen dat je niet ouder wordt, maar er zijn wel manieren om je lichaam te verdedigen tegen de schade van veroudering. Een van de vitale voedingsstoffen hierbij is glutathion. Behalve dat dit het verouderingsproces vertraagt, beschermt het ook tegen een aantal ziektes, zoals het chronisch vermoeidheidssyndroom, kanker, verschillende auto-immuunziektes en Parkinson’s.

4 – Gezond cholesterol

Als je cholesterolgehalte te hoog is, loop je meer risico op hart- en vaatziektes. Vaak zul je dan statines voorgeschreven krijgen die veel bijwerkingen hebben. Dat hoeft niet nodig te zijn, want mariadistel kan net zo effectief zijn in het verlagen van je LDL-gehalte. Daarbij kan het ook helpen je HDL-gehalte (het goede cholesterol zeg maar) te verhogen. Goed om te weten dat je op deze relatief eenvoudige manier de gezondheid van je hart kunt ondersteunen.

Mariadistel en de strijd tegen kanker 
Sommige onderzoekers hebben gekeken naar het effect van mariadistel op het voorkomen van kanker. Met name een soort kanker lijkt hiervoor gevoelig te zijn. In het Journal of the National Cancer Institute is dit jaar een onderzoek gepubliceerd waaruit blijkt dat longkanker vertraagd wordt. Een tragere groei, geeft artsen meer kans om je te helpen de ziekte te bestrijden.

5 – Sterke botten

Zwakke, kwetsbare botten wil niemand, want de kans op een botbreuk is dan heel veel groter. Gelukkig kun je osteoporose bestrijden met mariadistel. Silymarine, het actieve ingrediënt van de plant, zou helpen om de aansturing van bot opbouw te bevorderen en die van de botafbraak juist te voorkomen. Tegen de tijd dat je 50 wordt, moet je echt gaan denken aan het voorkomen van osteoporose. Ben je de 50 gepasseerd? Dan loop je al meer risico. Mariadistel kan helpen om dit tot een minimum te beperken.

6 –  Afvallen

Net als anti-ageing wordt afvallen of gewichtsverlies als claim voor allerhande supplementen gebruikt, van calcium tot mosselen. Mariadistel maakt dit zeker waar wanneer je problemen met je gewicht hebt door insulineresistentie. Het is dan moeilijk om nog af te vallen, omdat je lichaam koolhydraten en suikers dan niet meer goed kan verwerken. Ook als je nog geen diabetes type II hebt, maar wel een verminderde glucosetolerantie kan mariadistel al helpen om je bloedsuikerspiegel te verlagen. Bedenk wel dat alleen een supplement nooit genoeg is om af te vallen. Combineer het met een gezond voedingspatroon en veel lichaamsbeweging. Deze combinatie zou wel eens jouw geheime wapen

7 – Supersupplement

Neem je al 1 of meer supplementen om deze gezondheidsproblemen aan te pakken? Probeer dan eens of mariadistel een aantal hiervan kan vervangen. Dan heb je genoeg aan 1 of 2 keer per dag een detoxdrankje of pil.

Geef als eerste een reactie on "Mariadistel beschermt je lever en 6 andere manieren waarop het goed voor je is"

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.