Morgen start ik werkt niet… nu afvallen wel!

Shares

Ben je vastbesloten om af te vallen? Begin dan nu. Mijn ervaring is dat je het (net als stoppen met roken of op tijd slapen) niet morgen, niet na het weekend, maar nú moet doen! In plaats van een strikt dieet te gaan volgen, is het een veel beter idee om een gezond voedingspatroon aan te leren. Eet regelmatig, maar wel kleine porties, om je energieniveau stabiel te houden en uitschieters (zeg maar vreetbuien) te voorkomen. Vergeet sowieso niet om te drinken: water, (groene) thee of andere caloriearme dranken zijn prima. Elke maaltijd, zou moeten bestaan uit:

 1. Groente en fruit
 2. Koolhydraten
 3. Eiwitten
 4. Zuivel
 5. Suikers en vetten

Slimme supplementen die je helpen afvallen

Als extra steuntje in de rug, kun je bij je nieuwe voedingsplan een supplement kiezen dat jou helpt in je streven om gewicht kwijt te raken en een slanker middel te krijgen.

Advertentie • Chroom ondersteunt normale bloedsuikergehalten. Pieken en dipjes worden voorkomen en dit kan helpen tegen trek.
 • Glucomannan is een eetlustremmer die bij je dieet gewichtsverlies ondersteunt.
 • Groene thee bevat actieve  componenten, de zogenaamde polyfenolen, die helpen om vet te verbranden.
 • Arginine is een aminozuur dat helpt om het hormoon glucagon vrij te maken, dat bij de vetverbranding een rol speelt. Als je soms last van een koortslip hebt, moet je arginine vermijden.
 • L-Carnitine zet je lichaam aan om opgeslagen vet als energiebron te gebruiken. Daar heb je bijvoorbeeld veel aan bij (langdurige) sporten.
 • Mariadistel ondersteunt de werking van je lever, die verantwoordelijk is voor opslag of afbraak en afvoer van vetten.

Maar je hebt niet veel – of slechts tijdelijk – iets aan deze supplementen als je niet ook je voedingspatroon bijstelt.

1 – Groente en fruit

Het mooie hiervan is dat je je bord ermee kunt volladen, zonder dat dit heel veel calorieën levert, maar ze zitten wel boordevol vitamines en andere voedingsstoffen. Niet voor niks is het advies om twee stuks fruit en twee ons groente per dag te eten.

2 – Koolhydraten

Brood, ontbijtgranen, rijst, pasta en aardappels horen bij elke maaltijd omdat ze een goede energiebron zijn. Denk maar aan de hardloper die zweert bij een bord pasta. Kies voor volkorenbrood, zilvervliesrijst en volkorenpasta omdat deze langzame koolhydraten bevatten waarvoor je meer tijd nodig hebt om deze te verteren en die dus langere tijd energie leveren. Dan heb je ook langer een vol gevoel en juist dat speelt een sleutelrol in afvallen. Je moet vermijden dat je honger krijgt! Drie eetlepels is voldoende.

3 – Eiwitten

Iedere 3-4 uur eiwitten eten helpt om gewicht te verliezen, de afbraak van spieren te verminderen en geeft een verzadigd gevoel. Vlees, vis (of soja en tofu) zou je bij elke maaltijd moeten eten. En dan niet enorm veel, maar ongeveer 50-75 gram. Dat is een portie die past in de palm van je hand.

4 – Zuivel

Je hebt driemaal per dag een niet te grote portie zuivel nodig: melk, yoghurt of kaas (25 gram). Dit is een bron van eiwitten, vitamines, calcium en een beetje vet.

5 – Suikers en vetten

Beperk dit echt tot een minimum. Vet heb je wel nodig. Denk maar aan de vetoplosbare vitamines A, D, E en K. Boter op je brood kan, maar je kunt deze portie ook gebruiken om je vlees in te bakken. Suiker zit in heel veel verpakte levensmiddelen, dus ik zou zeggen: blijf er verder helemaal vanaf!

Voor mij werkt dit goed. Hoe zit het met jou?


Shares

Geef als eerste een reactie on "Morgen start ik werkt niet… nu afvallen wel!"

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Shares