Slapeloosheid? Acht tips om lekker te slapen

Een goede nachtrust zorgt ervoor dat je veel beter aan de dag begint. Je geest is scherper, je lichaam fitter. Je bent kortom veel uitgeruster. Heb je last van slapeloosheid? Deze tips kunnen je helpen.

 1. Houd je slaapkamer donker, rustig en koel
 2. Neem een niet al te warm bad
 3. Eet geen grote hoeveelheden 2 uur voor je gaat slapen
 4. En vermijd in die uren lichaamsbeweging
 5. Vermijd cafeïne en alcohol en rook niet
 6. Ga pas naar bed als je moe bent
 7. Gebruik rustgevende essentiële olie
 8. Drink een kopje kruidenthee

8 tips om weer lekker te slapen

1-Houd je slaapkamer donker, rustig en koel

Over het algemeen geldt: hoe koeler hoe beter. Ventileer je kamer goed. Ban alle apparatuur uit je slaapkamer. Kijk geen tv in bed en laat je laptop, tablet of telefoon op de gang. Doordat je hersenen gestimuleerd worden door deze apparaten, blijf je langer wakker.

Advertentie2-Neem een niet al te warm bad

Een kwartiertje is precies goed voor je gaat slapen: een tijdelijke verhoging van je lichaamstemperatuur, gevolgd door een daling kan helpen om in te slapen.

3-Eet geen grote hoeveelheden 2 uur voor je gaat slapen

Een verhoogd metabolisme, verhoogt je lichaamstemperatuur waardoor je niet kunt slapen.

4-En vermijd in die uren lichaamsbeweging

Intensief bewegen verhoogt je lichaamstemperatuur zodat je minder snel in slaap valt. Eerder op de avond sporten is wel een aanrader.

5-Vermijd cafeïne en alcohol en rook niet

Alcohol verstoort slaappatronen en verkort je REM-slaap. Cafeïne is stimulerend. Onderzoek heeft aangetoond dat rokers gemiddeld tweemaal zoveel tijd nodig hebben om in slaap te komen dan niet-rokers.

6-Ga pas naar bed als je moe bent

Niks is erger dan woelend wakker liggen door slapeloosheid. Als je de slaap binnen twintig minuten niet kunt vatten sta dan op en ga iets rustgevends doen.

7-Gebruik rustgevende essentiële olie

Een paar druppeltjes lavendelolie op je kussen of in een aromabrander geven een heerlijke geur in je slaapkamer en je wordt er lekker rustig van. Ook valeriaan en majoraan zijn sterk rustgevend en aan te raden bij slapeloosheid.

8-Drink een kopje kruidenthee

Niet meer, want anders loop je het risico dat je ieder uur naar de W.C. moet. Kamille kalmeert. Ook hop en passiebloem zijn rustgevend en ontspannend.

1 Comment on "Slapeloosheid? Acht tips om lekker te slapen"

 1. Lisa van den Dool | 20 juni 2016 at 4:06 PM | Beantwoorden

  Wat een goede en nuttige tips. Voor diegene die geïnteresseerd zijn in een betere en gezonde nachtrust zal ik het aanraden eens op decupre.com te kijken. Hier kun je gratis en vrijblijvend een slaapadvies krijgen. Ook kun je eerst 30 dagen op je nieuwe matras slapen en hoef je pas achteraf te betalen! Dit vond ik persoonlijk heel fijn omdat je dan echt weet wat je koopt en kom je er zelf achter dat je heerlijk op de matrassen slaapt :).

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.