Verfris je gezicht, detox je lever

Je gezicht is je persoonlijke visitekaartje. Uitstraling, emotie, expressie zijn allemaal af te lezen van je gezicht. Belangrijk dus dat je je gezicht fris en schoon houdt. Door goede huidverzorging van buiten aangevuld met de juiste voedingsstoffen van binnen. De do’s & don’ts:

  • matig je alcoholgebruik
  • laat vet eten zoveel mogelijk staan
  • stop met roken
  • eet regelmatig en gezond
  • doe aan sport
  • niet alle soorten gezichtsverzorging door elkaar
  • geef je lever een detox
  • drink veel water

Veel vrouwen gaan eens in de zoveel tijd naar de beauty-salon voor een verfrissende gezichtsbehandeling, een lekkere peeling of een voedend masker, maar dit is absoluut niet genoeg! Net als het schoonmaken van je huis, wanneer je stofzuigt en je vergeet onder de bank te zuigen zal het huis de dag daarna weer smerig zijn. Zo gaat dat ook met je gezicht, wanneer je je gezicht reinigt maar je vergeet de rest van je lichaam, dan komt het vuil net zo snel weer terug als het verdween.

AdvertentieCentrale rol voor je lever

Het fris houden van je huid en het hebben van een sprankelende uitstraling is voor een groot gedeelte te danken aan de lever. Ons lichaam produceert iedere dag afvalstoffen. De lever probeert deze zo veel mogelijk af te breken en uit te scheiden. Afvalstoffen die het lichaam niet direct kunnen verlaten worden opgeslagen onder de huid.

Do’s en Dont’s

Wanneer de werking van je lever op orde is, zal je huid en dus ook stralender uitzien. Je wilt je een frisse uitstraling? Probeer dan eens deze tips die in de basis al bijdragen aan een goede werking van de lever:

Matig je alcoholgebruik

Alcohol is een moeilijk te verwerken stof voor de lever en wanneer je er teveel van binnenkrijgt zal je lever op den duur minder productief worden.

Laat vet eten zo veel mogelijk staan

Vet eten bevat erg veel stoffen waar het lichaam ‘niets’ mee kan. Niet alleen word je er dik van, het zorgt ook nog eens voor een vertraagde werking van de lever met alle gevolgen van dien.

Stop met roken of begin er niet aan

Dat roken schadelijk is weten we al langer. Niet alleen je lever maar nog veel meer processen in je lichaam ondervinden hier, soms onomkeerbare, schade van. Nog een nadeel van roken is dat het de huid uitdroogt. Hierdoor zal je sneller rimpels vormen en verkleurd je huid waardoor het er niet gezond meer uitziet.

Eet regelmatig en gezond

6 keer per dag een klein hapje in plaats van 3 hoofdmaaltijden. Zo hou je je stofwisseling actief en zal je lichaam minder afvalstoffen tegelijkertijd te verwerken krijgen.

Doe aan sport!

Je hoeft echt geen topsporter te zijn maar voor veel mensen zou 20 minuten lopen per dag al een gigantische verbetering zijn. Je houdt minder vet vast, krijgt meer energie en je lever gaat er beter door functioneren.

Gebruik niet alle soorten gezichtsverzorging door elkaar heen

Veel dames hebben er een handje van de koopjesbakken bij het Kruidvat en de DA drogist uit te pluizen. Pas hiermee op! Ieder verzorgend product heeft zijn eigen unieke werkende stoffen, maar deze stoffen combineren zal niet altijd een goed resultaat geven.

Geef je lever een detox

Het ontgiften van je lever is essentieel voor een optimale leverfunctie. Eens in de zoveel tijd een goede detox reinigt je lichaam en laat je huid weer stralen. Detox je lever en binnen enkele dagen zie je het verschil al in je gezicht. Vooral de huid rond je voorhoofd, langs je neus en langs je ogen is gevoelig voor een slechte leverfunctie. Doordat de huid hier dunner is zal daar het snelst zichtbaar zijn wanneer de lever niet lekker draait.

Als laatste, drink veel water!

Water reinigt en voert afvalstoffen af. Als je veel zweet, zul je veelafvalstoffen door je huid verwijderen; maak dus elke avond je huid schoon met een cleansing lotion voor je je dagcrème aanbrengt. Om te zweten heb je ook water nodig!

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Tien weetjes over de lever. TEGENMACHT

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.