Wist je dat niet alleen visolie maar ook viscollageen goed is voor je huid?

Shares

Schoonheid komt van binnenuit. Zoals Cicero het ooit al eens verwoordde: ‘Het gelaat is de spiegel van de ziel.’ Stress uit zich bijvoorbeeld dikwijls in de vorm van pukkeltjes. Lekker relaxed liggen met een maskertje op je gezicht kan een enorme weldaad zijn. Niet alleen je huid maar ook je geest vaart er wel bij.  Zorg verder voor voldoende slaap, want tijdens het slapen vernieuwen veel cellen zich. Het schoonheidsslaapje is dus geen mythe. Ondersteun je huid door goed te eten en voeg wat extra’s aan je dagelijkse menu toe. We leggen uit waarom viscollageen hiervoor zo goed is, maar je kunt meer doen:

 • B-vitamines
 • Bioflavonoïden
 • Zink
 • Essentiële vetzuren
 • Vitamine E
 • (Vis)collageen

Ouder worden en je huid

Collageen – De structuur van de gezichtshuid verandert naarmate je ouder wordt. Tussen de 30 en 40 jaar begint het verrimpelingsproces doordat je opperhuid al wat dunner wordt. Een andere boosdoener is het uit elkaar vallen van collageen- en elastineweefsels, die je huid z’n stevigheid geven. Om je huid stevigheid terug te krijgen kan collageen een goed idee zijn. Collageenhydrolysaat en hyaluronzuur hebben verschillende functies in de huid, maar zijn beide vochtinbrengend. Water verdampt uit je huid waardoor deze uitdroogt. Voor supplementen of huidverzorgingsproducten zijn er vier belangrijke soorten: runder-, varkens-, kippen- of viscollageen. De eerste drie zijn goedkoper en komen vaak voor dan het viscollageen. Je spreekt dan voornamelijk van Type II collageen, afkomstig uit huid, pezen en kraakbeen. Viscollageen is voornamelijk Type I en Type III. Het wordt gewonnen uit het visvlees en de huid. We zien dat viscollageen tot 1,5x beter wordt opgenomen. Oorzaak: een optimaal – dat wil in dit geval zeggen laag – moleculair gewicht. Stoffen met een lager gewicht worden altijd beter in het bloed opgenomen door de darmen. Bovendien bevat het juist die types collageen (Type I en III) die nodig zijn voor de bouwstenen van je huid.

AdvertentieCollageen Type I en Type III zijn nodig voor de opbouw van je huid. Deze vind je in viscollageen.

Vocht – Ook het droger worden van de huid door geringere vochtopname leidt uiteindelijk tot rimpelvorming. Gelukkig is het mogelijk om het verouderingsproces te vertragen en al aanwezige rimpels te verzachten. Laat je huid bijvoorbeeld niet nog meer uitdrogen maar gebruik miscellair water. Een gezond dieet doet wonderen, maar voor een gezonde huid kunnen de volgende supplementen ook erg zinvol zijn. Het nemen van een supplement is een soort verzekeringspolis wat betreft je voeding en geeft je huid een extra steuntje in de rug.

Supersupplementen voor de huid

 • B-vitamines versterken je zenuwstelsel en helpen om te gaan met stress. Minder stress? Dan ziet je huid er ook beter uit.
 • Bioflavonoïden zoals rutine en quercetine zijn anti-oxidanten die belangrijk zijn voor een aantal processen in ons lichaam. Een daarvan is de opname van vitamine C, essentieel bij huidgenezing en de aanmaak van collageen.
 • Zink is ook belangrijk voor een gezond zenuwstelsel en immuunsysteem, die op hun beurt weer het herstel van de huid ondersteunen.
 • Essentiële vetzuren (EFA’s) kunnen een droge huid voorkomen, ontstekingen verminderen en je huid soepel houden. Teunisbloemolie en borage-olie zijn beide goede bronnen van EFA’s.
 • Vitamine E supplementen kunnen het herstel van de huid bevorderen. Neem 200 eenheden per dag gedurende de eerste twee weken, verhoog daarna tot 400 eenheden.
 • Viscollageen blijkt een veel betere biologische beschikbaarheid te hebben, d.w.z. de snelheid waarmee het vanuit je dunne darm wordt opgenomen in je bloed is veel hoger. Dit betekent dat viscollageen veel sneller in je bloed zit dan andere soorten. Hiermee is het wel het beste collageen voor je huid.

Shares

2 Reacties op "Wist je dat niet alleen visolie maar ook viscollageen goed is voor je huid?"

 1. Waar kan ik viscollageen kopen?
  Of is dit hetzelfde als visolie?

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Shares