Je lever is belangrijker dan je denkt…

lever

Het is zomer. Nou ja, bijna. Wat ga jij anders doen dit jaar? Vorig jaar pleegde ik zo’n beetje iedere dag een aanslag op mijn lever. Dat moet anders! Je lever is belangrijker dan je denkt! 

 1. Zorgt voor energie
 2. Zonder lever bloed je dood
 3. Elke minuut wordt hier 1,4 liter bloed gezuiverd
 4. Nodig voor de werking van geneesmiddelen
 5. Kan weer aangroeien
 6. Kleurt urine geel
 7. Eén na grootste orgaan
 8. > 500 processen
 9. Levertransplantaties pas kort mogelijk
 10. Er bestaat geen kunstlevers
 11. Eerste verdediging tegen toxines

Kortom, je kan niet zonder een goed functionerende lever. Mariadistel is een krachtige ondersteuning van je leverfunctie, omdat het helpt bij herstel en opbouw na beschadiging en beschermt je levercellen altijd. En deze bescherming is belangrijker dan je denkt. Dit zijn 10 belangrijke redenen:

Advertentie1 – Je lever zorgt voor energie

Vergelijk het met een auto. Zonder de accu kom je niet op gaan. Net als hierin energie zit opgeslagen, zit dat ook in je lever. Suikers worden, in de vorm van glycogeen, opgeslagen en wanneer je energiepeil laag is, worden de suikers weer aan je bloed afgegeven.

2 – Een van de belangrijkste redenen waarom je niet doodbloedt als je een wondje hebt

Bloed stolt voornamelijk door de aanwezigheid van eiwitten die in je lever gemaakt worden. Dat is waarom mensen met leverproblemen vaak last hebben van bloedingen, slecht helen en blauwe plekken.

3 – Elke minuut wordt hier 1,4 liter bloed gezuiverd

Dit betekent op ieder moment ongeveer 10% van je totale bloedvolume.

4 – Bijna alle geneesmiddelen moeten omgezet worden om werkzaam te zijn

Je lichaam heeft niks aan een geneesmiddel als dit niet eerst wordt omgezet in een minder lichaamsvreemde stof. Dus, als je afhankelijk bent van een geneesmiddel, dan ben je ook afhankelijk van je lever.

5 – Je lever kan weer aangroeien!

Zelfs als er behoorlijk wat schade is opgelopen, kan dit helen en opnieuw aangroeien! Regenereren noemen ze dat. Dat is de belangrijkste reden dat je ervoor kunt kiezen om tijdens je leven leverdonor kan zijn. Als jij een gezonde lever hebt, kan er een stuk worden weggenomen en groeit deze gewoon weer aan.

6 – Gele urine begint hier

Bilirubine – een giftig afvalproduct van de afbraak van rode bloedcellen – kan je nieren ernstig beschadigen bij een slechte leverfunctie. Je lever neutraliseert deze giftige stof en zet het om in een wateroplosbare stof die als het in je nieren komt weggespoeld kan worden met de urine. En dat is dus waarom je plas geel is.

7 – Het is je één na grootste orgaan

Op nummer 1 staat je huid. Dit is het grootste orgaan van ons lichaam. Op nummer 3 staan je hersenen.

8 – Dankzij je lever spelen er zich op dit moment meer dan 500 lichaamsprocessen af in je lichaam

En het filteren van toxines uit je bloed is slechts een deel van het belangrijke werk van dit orgaan.

9 – Levertransplantaties zijn een relatief jonge techniek

De eerste succesvolle transplantatie werd uitgevoerd in 1967 en dat is net iets meer dan 50 jaar geleden.

10 – Er bestaat geen kunstlevers

En aangezien de vraag naar levertransplantaties waarschijnlijk alleen maar grote zal worden, kun je maar beter zorgen dat je geen nieuwe nodig hebt.

Wat betekent dit allemaal?

Dat je lever hartstikke belangrijk is en dat je er zuinig op moet zijn. Als je niet iedere dag goed voor je lever zorgt, dan zul je als je ouder wordt er steeds slechter gaan uitzien en je ook slechter voelen. Het goede nieuws is dat je er vanaf vandaag al zelf iets aan kunt doen om problemen voor te zijn. En daar hoef je niet voor naar de dokter. Dieet, levensstijl en af en toe een detox helpen je jaren vooruit!

11 – Je lever vormt de eerste verdedigingslijn tegen toxines in ons eten en drinken

Alles wat in onze spijsvertering terechtkomt, komt langs je lever. Iedere dag weer heeft deze hiervan te lijden, want of je nu alcohol drinkt of niet, een aanslag is het altijd.

1 Comment on "Je lever is belangrijker dan je denkt…"

 1. Ik gebruik Mariadistel capsules al meer dan 10 jaar en dankzij deze capsules leef ik nog steeds ondanks een zeldzame leverafwijking!

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.